Ljubljanska banka

Milanović: Sve je to malo predugo trajalo, ali dogovor neće imati štete

zoran milanović,portal
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
07.03.2013.
u 10:40

Slovenska bi vlada, prema riječima Vesne Pusić, ugovor trebala ratificirati do kraja mjeseca.

Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i slovenski državni tajnik Tone Kajzer jutros su parafirali Prijedlog zaključka o prihvaćanju Memoranduma o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, objavila je prije današnje sjednice Vlade Pusić, a dokument je objavila Vlada i na svojim internetskim stranicama.

U Memorandumu, između ostalog, stoji kako su dvije zemlje suglasne da se rješenje nađe na temelju Ugovora o pitanjima sukcesije (Aneks C). Vlada RH osigurat će zastoj svih sudskih postupaka koje su pokrenule hrvatske banke ZaBa i PBZ u vezi s prenesenom deviznom štednjom. Slovenska vlada osigurat će i suglasnost Ljubljanske banke kao tuženika u tim postupcima.

– Dogovorili smo se sa slovenskim kolegama da ovu priču konačno privedemo kraju. Sve to skupa trajalo je malo predugo – rekao je premijer Zoran Milanović, dodavši kako će u ponedjeljak u Mokricama sa slovenskim kolegom potpisati Memorandum.

– To nikada nije trebala prepreka, ali to je život, to je politika – dodao je Milanović.

Na pitanje novinara je li ovaj sporazum više na štetu Hrvatske, s obzirom da je Slovenija dobila ono što dugo traži, a to je da se rješenje traži u sklopu sukcesijskog pitanja, Milanović je rekao da nema štete i da je bio jasan kada je rekao da je riječ samo o zastoju postupaka vezanih uz štediše Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima, koji je vremenski ograničen.

– U pregovore ulazimo u dobroj vjeri i probat ćemo napraviti što možemo i vidjet ćemo dokle ćemo stići. Hrvatska ne može izigrati nešto što je potpisala, barem dok sam ja premijer to se neće dogoditi – rekao je Milanović.

Slovenska bi vlada prema riječima Vesne Pusić ugovor trebala ratificirati do kraja mjeseca.

>> Milanović: S Memorandumom obje strane dobivaju

Ovo je dokument (PDF) koji je omogućio dogovor Hrvatske i Slovenije

>>Erjavec: Velika mogućnost da se dogovorimo oko Ljubljanske banke

>>Ljubljanska banka ipak će se rješavati kao sukcesijsko pitanje

 

Komentara 219

TR
tramontana
17:17 07.03.2013.

07.03.2013. u 16:56h Rribnik je napisao/la: 07.03.2013. u 16:11h morski covik 3 je napisao/la: Ljudi moji, trebate razumiti EUJohn-a. Čovjek pred Olujom izgubio kompas, pa umjesto na istok završio sa ukradenim traktorom u Sloveniji..... ------------------------------ Bojim se da to laprdalolo nikada niti nije imalo kompas, bar moralni nije.

WI
wice
18:27 07.03.2013.

Milanoviću vidi se da si u Vladi okružen Srbima kada si počeo slaviti i proglašavati pobjedom izgubljenu "bitku".Tako je i Milošević 99 pobjedio NATO. Ili si možda ipak TI pobjedio zajedno sa svojom familijom koja je dobila kredit od te iste banke?Jesi li možda u nekom sukobu interesa? Ma vidi mene luda ti to ne možeš biti ti si pak iz SDP-a.Jel?

DU
Deleted user
10:55 07.03.2013.

slovencima se uspješno dalo sve što su poželjeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije