NAKON DOGAĐAJA U IMOTSKOM

Milanović: Zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića, ustaški pozdrav dobio je dvostruke konotacije

Zagreb: Predsjednik Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
07.08.2024.
u 16:15

"Ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo vidjeti i čuti u Imotskom, prije i tijekom jednog koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj!", naveo je Zoran Milanović

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku nakon što su jučer u Imotskom tisuće prisutnih pjevale ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana". Uz to, okupljeni su nosili HOS-ove majice, a uz njih su bile prisutne baklje i zastave s prvim bijelim poljem. Također, spomenik pjesniku Tinu Ujeviću bio je prekriven zastavom HOS-a i imao je šešir. Milanović je, između ostaloga, poručio kako ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo vidjeti i čuti u Imotskom, prije i tijekom jednog koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj! I ne smiju dobiti pravo javnosti bez sankcija, pogotovo ne smiju ostati bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštivanje zakona. Zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića, ustaški pozdrav dobio je dvostruke konotacije, a zapravo su tako otvorena vrata svima onima koji žele zloupotrijebiti uspomenu na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. U danima ponosa i slave, kada obilježavamo veličanstvenu pobjedu u Oluji i slobodu koju su nam donijeli hrvatski branitelji, žalosno je gledati kako pojedinci i grupe nepromišljeno i za Hrvatsku štetno opet bacaju u sjenu junake Domovinskog rata kojima se divimo, a promoviraju one prodavače hrvatske zemlje iz daleke prošlosti kojih se moramo sramiti. Tzv. NDH nema veze s modernom i suverenom Republikom Hrvatskom i naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti", naveo je Zoran Milanović. 

 

GALERIJA Svečani prijem u Uredu predsjednika povodom Dana pobjede
Zagreb: Predsjednik Milanović dao je izjavu medijima
1/39

Komentara 112

OL
olujasviholuja
16:19 07.08.2024.

Kaj bi trebali pjevati partizanske?

Avatar Reconquista
Reconquista
16:39 07.08.2024.

Sutra očekujem osudu zločinaca partizana, osudu zločinca Tita, osudu pjevanja partizanskih pjesama, osudu zločinačke crvene zvijezde, osudu onih koji su pobili 200 000 Hrvata 1945. od predsjednika.

Avatar Purgeri
Purgeri
16:41 07.08.2024.

Dezerteri iz 91' sole pamet Hrvatima koji su ginuli za Hrvatsku s tim pozdravom i nas djecu kojima su po bunkerima i podrumima hrabrili s tim pozdravom i sa Čavoglavama. Da si bio u Hrvatskoj znao bi to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije