Ministar turizma Gari Cappelli danas je otvorio Hotel Castellum, prvi hotel visoke kategorije (4*) u Čakovcu te je posjetio restoran Mala Hiža u Mačkovcu koji se od nedavno nalazi na Michelinovoj listi restorana s preporukom. Osim toga, ministar Cappelli sastao se s voditeljicom ureda Turističke zajednice Grada Čakovca, gospođom Boškom Ban Vlahek s kojom je razgovarao o aktualnim turističkim temama i turističkim potencijalima čakovečkog kraja.
„Stvaranje uvjeta za poticanje ulaganja u turističke projekte, posebice u one za podizanje kvalitete smještaja visoke kategorije, jedan je od bitnih ciljeva i prioriteta hrvatske Vlade. Ova dobro promišljena investicija dokaz je da se urizam u Hrvatskoj ne događa sam od sebe, već se događa zahvaljujući inovativnim i kreativnim pojedincima te poduzećima koje osluškuju što turističko tržište traži te promišljaju kako unaprijediti turističku ponudu stvarajući visokokvalitetni sadržaj. Realizacija ovog projekta doprinijet će ne samo unapređenju konkurentnosti turističke ponude smještaja, već će vjerujem i dodatno potaknuti razvoj turizma u Čakovcu kao cjelogodišnjoj destinaciji.“ naglasio je ministar Cappelli i čestitao investitorima na dobro obavljenom poslu.
„Gastronomski doživljaj postao je jedan od glavnih motiva dolaska gostiju u Hrvatsku. Turisti danas u destinaciji traže autohtonost i tradiciju, žele kušati domaće proizvode i autohtonu kuhinju, a upravo restoran Mala Hiža takvu uslugu i proizvode nudi. Vjerujem da će im dosadašnja priznanja biti dodatan poticaj da nastave u istom smjeru i da zajedno gradimo imidž Hrvatske kao svjetske gastro destinacije.“ istaknuo je ministar Cappelli prilikom posjete restoranu Mala Hiža.
teško radi,jadan.