04.02.2014. u 14:00

Gase seoske škole, ostavit će samo krčme, a u Planu 21 pisali su kao da su danska vlada

Milanović je popularnu dansku seriju Borgen – sjedište moći, u kojoj je glavna junakinja političarka, preporučivao stranačkim kolegicama, uz poruku "budite bolje, budite pametnije, zaboravite da ste žene". Šteta što Borgen nije savjetovao i svojim ministrima kako bi, barem na televiziji, vidjeli kako se vodi ozbiljna politika u ozbiljnoj državi, pa makar i u suknji.

Naime, nakon što je izjavio da škole s pet i manje učenika nisu kvalitetne, najavljujući njihovo gašenje, očito je da ministar Jovanović nije gledao epizodu u kojoj bivša danska premijerka ponovno stječe izgubljenu popularnost zagovarajući opstanak seoskih škola jer osiguravaju ekonomski razvoj i natalitet u zabačenim krajevima a time i ravnomjeran razvoj cijele zemlje. I taman kad ste pomislili gledajući Hrvatsku uživo Branka Nađvinskog, trulo je u državi Hrvatskoj jer SDP-ovci pojma nemaju, prosvjetni je sindikalac pročitao citat ravno iz Plana 21 o tome kako područne škole trebaju postati "centri cjeloživotnog učenja, kulture i sporta".

Jedno je vladati u teoriji, a drugo u praksi, ali HTV ovom prilikom nije prazno popovao: čuli su se konkretni razlozi kad i zašto treba očuvati škole i kako će se osjećati ljudi u Prekopi ili Dugoj Njivi
kad im ostane samo krčma. Također na HTV-u, u Trećoj dobi Anite Hrstić, čulo se rješenje za otvaranje stacionara u Imotskom za cijenu dva domestosa i jedne četke, ali glas s terena izgleda ne dopire do ministara. Oni režu po sektorima, a čak se i po pitanju seoskih škola vidi da Vladu, kako bi uspjela, treba voditi kao jedno tijelo. I tako smo se vratili na premijera...

PLUS

Andrija Jarak s Nove uspio je doći do nekih informacija o istrazi DORH-a protiv sisačke županice. I detalja o virtualnom domjenku Lipovljanskih susreta...

MINUS

Oscarovca Philipa Seymoura Hoffmana svjetski su mediji plasirali u udarne emisije. Šteta što nas, in memoriam, HTV nije počastio nekim njegovim filmom.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
15:50 04.02.2014.

Selo prestaje biti selo ako mu se ukine škola, pa makar sa samo jednim učenikom.

AM
ameris
16:24 04.02.2014.

Koje je samo afere pokrenuo i nikad završio ovaj čovjek ! Bio je pravo osvježenje na početku SDP-ove vladavine..no što je ostalo iza njega u ove dvije godine ? N i š t a ! Narod bi rekao " prdacc u škafu 2 ! On to zna da nije ništa dobroga učinio za Hrvatsku i u tome i dalje nastoji.Ovaj je čovjek vrhunske političke intuicije i zbog toga je o p a s n i j i po hrvatske interese od večine ministara koji su nedorasli ulozi a da toga nisu ni svijesni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije