MINISTAR O MAMIĆU

Ministar pravosuđa: Mamićeva je izjava nedopustiva i necivilizirana

orsat miljenić (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/3
15.03.2013.
u 17:48

Što se tiče Mamićeve kaznene odgovornosti, o tome će odlučivati sud, rekao je Miljenić

Izjava Zdravka Mamića za mene kao ministra nedopustiva je i necivilizirana i ja se ne osjećam dobro u zemlji u kojoj se takve izjave mogu davati javno. Što se tiče njegove kaznene odgovornosti, o tome će odlučivati sud, odnosno prije toga Državno odvjetništvo i to neću komentirati – kazao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić za današnjeg posjeta Požegi.

Prije izjave za medije ministar je sat vremena razgovarao sa strukom, pravnicima, odvjetnicima i djelatnicima Kaznenog zavoda.

– Reforma pravosuđa donosi nam brže postupanje, građanima donosi bolji servis jer pravosuđe je servis. Što god mi govorili, svi mi koji radimo u pravosuđu dobivamo plaću od vas građana. Dakle, mi smo servis u ministarstvu, sudu, bilo gdje drugdje i taj servis mora biti bolji i prilagođeniji građanima. Sve što sad radimo upravo je prema tome usmjereno – poručio je ministar Miljenić.

U vezi s primjenom europskih kriterija u području pravosuđa, izjavio je da ćemo idućeg tjedna čuti izvješće monitoringa za koje očekuje da će biti pozitivno. Na pitanje o povratku Županijskog suda i odvjetništva u Požegu, koji za to imaju svu potrebnu logistiku, a i tradiciju, ministar je kazao da o tome već dugo razgovara s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom koji mu je danas bio i domaćin.

– Ono što je sigurno jest da ćemo mi općenito razmotriti organizaciju mreže, ne samo što se tiče Požege, Slavonskog Broda, nego općenito. To je nešto što nas čeka u drugom dijelu ove godine pa će se sigurno i ovo pitanje naći na stolu i iznaći će se rješenje – kazao je ministar Miljenić.

>> Zdravko Mamić priveden, prijeti mu do tri godine zatvora

Komentara 27

SA
SajamTastine
18:59 15.03.2013.

Najveca ironija je to sto se uvrijedjenim nasao ministar koji i sam u veoma zestokoj konkurenciji upravo najvise vrijedja,

CK
cuger koji sjedi
18:10 15.03.2013.

udba napada.

Avatar Bell940
Bell940
18:12 15.03.2013.

ako je koga Maminjo uvredil onda bi to onaj koga je uvrijedio moral tužiti Maminja zbog vrijeđanja. A oni koje je uvrijedio dotični ministar nema im kraja, vrijeđa sve koje stigne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije