ŠKOLSKI PRESEDAN

Ministrov kamen temeljac brži od suglasnosti Vlade RH?!

begovic
Maja Šantoši/Pixsell
20.10.2011.
u 14:54

Sa 10 milijuna kuna siromašna općina Pitomača financirat će školu koja će postati vlasništvo županije, upozorava Begović

U financiranju  i početku gradnje buduće srednje škole u Pitomači, vrijedne oko 17 milijuna kuna, napravljen je presedan, jer nije poznato da je bilo koja siromašna općina u Hrvatskoj s tolikim iznosom kao Pitomača sudjelovala u gradnji školske zgrade koja će biti u vlasništvu županije, upozorio je Ivan Begović, predsjednik HDSSB-a Pitomača na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Virovitici. 

Begović upozorava da se puno toga oko škole događalo mimo uobičajenih pravila. Općina Pitomača raspisala je oglas za izbor izvođača nove škole sredinom srpnja, ministar Fuchs položio je kamen temeljac za novu školu 4. listopada, a dan kasnije Vlada RH donijela je suglasnost na zaduženje općine Pitomača na iznos od 10 milijuna kuna za novu školu čime je zatvorena financijska konstrukcija gradnje ovog objekta. Iz općinskog proračuna, koji iznosi oko 15 milijuna kuna, građani Pitomače kredit će vraćati sve do 2019. godine.

– Novu zgradu srednje škole u puno bogatijoj Virovitici, gotovo dvostruko skuplju od pitomačke, u potpunosti je financirala Virovitičko-podravska županija. Nismo protiv škole, ali bilo bi korisnije da je 10 milijuna kuna kredita Pitomača uložila u razvoj gospodarstva i nova radna mjesta – rekao je Begović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije