nema objašnjenja

Misteriozni pad Cessne u Baltičko more, NATO: 'Pratili smo je, ali nismo nikoga vidjeli u kokpitu'

Cessna
Foto: FlightRadar24
1/2
05.09.2022.
u 08:41

Borbeni zrakoplovi iz nekoliko zemalja pratili su Cessnu na njenu putovanju

Privatna Cessna srušila se u nedjelju navečer kod obale Latvije, objavila je švedska spasilačka služba, nakon što su je pratili zrakoplovi NATO-a. Dužnosnici kažu da je zrakoplov, za koji se vjeruje da su u njemu bile četiri osobe, trebao je sletjeti u Kölnu u Njemačkoj, ali je umjesto toga poletio prema Baltiku.

NATO-ovi piloti i švedski dužnosnici koji su pratili avion nisu mogli vidjeti nikoga u kokpitu, javlja BBC.

"Zrakoplov je letio iz Španjolske za Köln, ali je tijekom leta zrakoplov promijenio rutu leta", objavila je latvijska uprava za civilno zrakoplovstvo. "Kontrolori zračnog prometa nisu mogli komunicirati s posadom zrakoplova", rečeno je, dodajući da je Cessna 551 bila registrirana u Austriji – ali je vlasnik bio u Španjolskoj.

Njemački list Bild navodi da je zrakoplov prijavio probleme s tlakom u kabini nakon polijetanja i da je kontakt izgubljen nakon što je napustio Pirenejski poluotok.

Borbeni zrakoplovi iz nekoliko zemalja pratili su Cessnu na njenu putovanju. Spasilačke ekipe iz Latvije, Švedske i Litve stigle su na mjesto nesreće ubrzo nakon što je dojavljeno da je zrakoplov pao u more u blizini latvijskog grada Ventspilsa.

Zrakoplov se srušio kada je ostao bez goriva, rekao je kasnije za AFP vođa švedske operacije potrage i spašavanja Lars Antonsson, dodajući da "nisu pronađeni ljudski ostaci". Rekao je da spasioci uopće nemaju objašnjenje te da se može samo nagađati što se dogodilo. 

Video: Preletjela je 11.200 kilometara da upozna stranca s Tindera, rodila se ljubav i sad imaju dijete

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
09:21 05.09.2022.

U Pragu se okupilo 70 000 prosvjednika protiv politike "redukcija i galopirajuće inflacije" uzrokovane suludim politikama EU zemalja pa i Češke tako glede rata u Ukrajini.O tome ni crtice! SRAMOTA!

5S
505.scrtom
09:04 05.09.2022.

masovni protesti u češkoj. što se tamo događa. koga briga za neku cesnu.

Avatar nekakav
nekakav
09:20 05.09.2022.

hahaha, nikog nisu našli u kokpitu... eto, moćna nato avijacija na djelu. da je avion 'pao' na zgradu ministarstva obrane, ne bi reagirali. pa još uvijek nisu našli podatke o letu ukrajinskog drona koji je pao u zagrebu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije