Razmišlja što dalje

Mladen Novak izašao iz Laburista, stranka sa šest zastupnika u Saboru spala na tri

Mladen Novak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.03.2015.
u 11:12

Novak je razmišljao o izlasku stranke nakon Skupštine laburista 15. veljače, no nakon razgovora s Tireli i Lesarom odlučio je ostati u stranci u nadi da će se promijeniti neke stvari koje su mu smetale

Mladen Novak u srijedu je izašao iz Hrvatskih laburista, a zasad se ne planira pridružiti niti jednom saborskom Klubu zastupnika, niti bilo kakvoj stranci. Klub zastupnika Hrvatskih laburista, koji je mandat počeo sa šest zastupnika, sada ostaje na tri – predsjednici stranke Nansi Tireli, predsjedniku Kluba Dragutinu Lesaru i Zlatku Tušaku.

Novak je razmišljao o izlasku stranke nakon Skupštine laburista 15. veljače, no nakon razgovora s Tireli i Lesarom odlučio je ostati u stranci u nadi da će se promijeniti neke stvari koje su mu smetale, od odnosa unutar stranke do najava potencijalnog koaliranja sa SDP-om. U srijedu je kaže, prije, ispisivanja iz stranke o svemu obavijestio Dragutina Lesara, kako on to ne bi doznao iz medija.

- Treba pregaziti vlastiti ego i pokušati neke stvari zajedno uskladiti, ali očito da nije išlo jer iza toga se dešavalo već nekoliko stvari kojima nam je dano do znanja gdje smo, što se misli o nama i da se na nas ne računa. S obzirom na to, nema razloga da ostanem u stranci – objašnjava nam Novak. Sada će, dodaje, prvo tjedan dana razmišljati u miru što i kako dalje.

- Zasad neću donositi nikakve odluke i s nikim neću razgovarati o tome. Iskreno rečeno, nemam namjeru, barem zasad, prijeći u niti jednu stranku, ni ne znam neku stranku u koju bi prešao s obzirom na svoja neka razmišljanja – kaže Novak. Ne misli se pridružiti ni nekom Klubu zastupnika u Saboru, pa ni Klubu nezavisnih ljevičara u kojem su već njegove bivše kolege koje su ranije napustile laburiste – Branko Vukšić i Nikola Vuljanić.

- Svjestan sam toga da je jako teško funkcionirati kao nezavisni zastupnik u Saboru, i da prema novom Poslovniku nemate priliku da govorite ono što želite, ne znam, možda u nekoj budućnosti uđem u neki klub, ali zasad nemam još nikakve planove, nisam s nikim razgovarao – rekao je Novak. Nakon izlaska Vukšića iz stranke, Novak je imenovan na čelo Odbora za medije, jer je to mjesto u kvoti Hrvatskih laburista, a sada očekuje da ga s te dužnosti smijene.

- Odbor za medije je stvar kluba, ja ni nemam nikakve druge mogućnosti nego čekati da oni donesu neku odluku. Nemam namjeru ići nekoga moliti i kumiti da mi nešto da, što god klub odluči, ja ću poštovati – zaključio je sada nezavisni zastupnik Mladen Novak.

>> Laburisti predlažu limitiranje iznosa za financiranje stranaka na 50 milijuna kuna

Komentara 3

KA
KaNiDora
11:25 12.03.2015.

Nebitna strančica koja više ne će postojati nakon novih izbora.

DU
Deleted user
11:58 12.03.2015.

Pametni štakori pravodobno napuštaju brod koji tone.

DU
Deleted user
13:41 12.03.2015.

nebitan čovjek nebitne strančice no ne bojim se za njega, uhljeb već ima osigurano mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije