Mladi za Marof

Mladi istražuju i druže se u Novom Marofu

mzm
Privatna arhiva
22.08.2011.
u 12:08

Svaka je grupa kratkom prezentacijom svojim novim prijateljima i okupljenim Novomarofčanima predstavila svoju zemlju

Dvadeset pet osoba iz Makedonije, Portugala, Srbije, Rumunjske i Hrvatske, koji su u Novi Marof stigli zahvaljujući udruzi Mladi za Marof i međunarodnom projektu Youth explores and hang out, jučerašnji je dan provelo u aktivnim radionicama koje su se održavale u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“. Kroz razne društvene igre i interaktivno
učenje mladi su se pripremali za središnju temu ovog projekta koja je definirana nazivom „Mladi istražuju i druže se“.

Tome je na poseban način pridonijela radionica pod nazivom „City game“ koju su zapazili i Novomarofčani  koji su pomagali gostima u njihovim prvim terenskim zadacima. Pet timova raspršilo se središtem grada u potrazi za informacijama kao što su ime novomarofskoga gradonačelnika, godina gradnje dvorca Erdödijevih ili tko je bio Ivo Tomašec. Mnogi su prolaznici bili iznenađeni kad su ih mladi na engleskom zapitali tko je bio i kako je izgledao nedavno preminuli Tomo Jenkač, poznatiji kao "Župan“. Objašnjenja su stizala raznim neverbalnim kanalima, a neki su se čak okušali i u crtanju.

Zadatak svakog tima bio je učiniti i po dvije usluge lokalnoj zajednici, tako da su skupljeni brojni papirići oko koševa za smeće, a u nekim su kafićima konobari bili pošteđeni pranja čaša. Jedna je domaćica dobila besplatnu uslugu vješanja rublja, a nekoliko je novčića završilo u košarici za milostinju u novomarofskoj župnoj crkvi.

Na terasi Kulturnog centra "Ivan Rabuzin“ održana je i međunarodna večer. Svaka je grupa kratkom prezentacijom svojim novim prijateljima i okupljenim Novomarofčanima predstavila svoju zemlju. Bilo je tu pjesme, plesa, a svima su posebno zanimljive bile autohtone delicije koje su sve grupe ponijele iz svojih zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije