DRAMA U NJEMAČKOJ

Mladić (15) s islamistima planirao teroristički napad na židovske institucije: Specijalci ga uhitili u teretani

German police shoot suspect near Israeli consulate in Munich
Gintare Karpaviciute/REUTERS
04.10.2024.
u 15:29

Mladić je navodno već neko vrijeme poznat policiji koja ga od kraja kolovoza smatra prijetnjom, a 1. rujna je i priveden nakon napada nožem u Solingenu

Pokrenuta je istraga protiv 15-godišnjaka turskog porijekla s njemačkim državljanstvom zbog sumnje da je planirao napad na židovske institucije. Mladić je uhićen 9. rujna u teretani u Wuppertalu dok je razmjenjivao poruke s islamistom iz inozemstva.

Iz njihovih poruka policija je iščitala da planiraju napad na židovske institucije te ubijanje većeg broja Židova. Prema informacijama njemačkih medija, specijalna policija upala je u teretanu, svladala 15-godišnjaka i privela ga na ispitivanje, nakon čega mu je određen preventivni pritvor, prenosi Fenix magazin

Mladić je navodno već neko vrijeme poznat policiji koja ga od kraja kolovoza smatra prijetnjom, a 1. rujna je i priveden nakon napada nožem u Solingenu. Ubrzo nakon je pušten jer nije bilo dokaza protiv njega, no praćen je do uhićenja u Wuppertalu kada ga je "islamist iz inozemstva" poticao da izvrši napade.

Njegov pritvor 20. rujna je preinačen te je pokrenut kazneni postupak zbog terorizma. Napade je trebao provesti u djelo tijekom školskog izleta u Nizozemsku.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Slavlje u Sarajevu nakon iranskog napada na Izrael

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije