RAZGOVOR S OBITELJI

Teta mladića (19) koji je poginuo u podmornici: 'Bio je prestravljen. Nije htio ići, ali je udovoljio ocu'

Picture of Vice-Chairman of Engro Corporation Limited Shahzada Dawood, said to be among the missing submarine's passengers
Foto: ENGRO CORPORATION LIMITED/REUTER
1/2
23.06.2023.
u 08:15

Posljednja četiri dana Azmeh je provela ispred televizora gdje je pratila svaku vijest o nestaloj podmornici, strahujući da se njenu bratu i nećaku nije dogodilo najgore

U danima koji su prethodili zaronu podmornice Titan, 19-godišnji student Suleman Dawood koji se ocu pridružio na ekspediciji do olupine Titanica više je puta izrazio nelagodu oko putovanja. Azmeh Dawood, sestra Sulemanova oca Shahzade, rekla je da je mladić bio "prestravljen", no pristao je na putovanje kako bi udovoljio ocu.

Izlet podmornicom OceanGatea, naime, padao je upravo na vikend oko dana očeva, pa je Suleman pristao na putovanje zbog oca koji odmalena strastveno prati sve povezano s Titanicom, iako to nije htio, ispričala je Azmeh za NBC News. Vijesti o podmornici šokirale su je. "Osjećala sam nevjericu" rekla je kroz jecaje. "Ovo je nestvarna situacija."

Posljednja četiri dana Azmeh je provela ispred televizora gdje je pratila svaku vijest o nestaloj podmornici, strahujući da se dogodilo najgore. "Osjećala sam se kao da sam u stvarno lošem filmu s odbrojavanjem, ali nisi znao do čega odbrojavaš. Bilo mi je teško disati kada sam razmišljala o njima", priznala je.

U nedavnim godinama, Azmeh i Shahzada izgubili su kontakt. Njoj je 2014. dijagnosticirana multipla skleroza te je bila prisiljena koristiti invalidska kolica. Sa suprugom je odlučila da će se preseliti iz Engleske u Amsterdam, gdje je pristup medicinskom kanabisu olakšan, no brojni članovi obitelji, uključujući njenog brata, nisu odobravali korištenje kanabisa te su zbog toga prekinuli kontakt s njom.

POVEZANI ČLANCI:

Ipak, Azmeh kaže da se i dalje osjećala povezano sa Sulemanom, a nakon što su stigle vijesti da su on i njegov otac poginuli, ponovno je osjetila intenzivnu ljubav koju je imala za brata. "Bio je moj mlađi brat, držala sam ga kad se rodio", dodala je kroz jecaje.

Prisjetila se da su ona i Shahzada bili "apsolutno opsjednuti" Titanikom od mlade dobi. Odrastajući u Pakistanu, stalno su gledali film "Noć za pamćenje", britansku dramu o brodolomu. Kada je prvi put upoznao njenog muža, zamolio ga je da s njim gleda četverosatni dokumentarac o Titaniku, a volio je i ići u muzeje koji su imali predmete s potonulog kruzera. Upravo zato nije ju iznenadilo kada je doznala da je njen brat kupio karte za misiju OceanGate, no kaže da ona ne bi ušla u tu podmornicu ni za milijun dolara. 

Azmeh i Shahzada potiču iz jedne od najprominentnijih korporativnih dinastija u Pakistanu. Njihovo poslovno carstvo Dawood Hercules Corp. ulaže u agrikulturu, zdravstvo i druge industrije. Shahzada je bio potpredsjednik Engro Corporationa sa sjedištem u Karachiju i savjetnik Prince’s Trust Internationala, dobrotvorne organizacije koju je utemeljio kralj Charles III.

VIDEO Potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera

Komentara 11

DU
Deleted user
09:05 23.06.2023.

Sve je krivo vodstvo te kompanije ikoje je bilo aljkavo nemarno i neodgovorno, čudi me da su poginuli ljudi pristali ući u tu cijev kada su vidjeli da se upravlja jeftinim plastičnim joystickom za igrice i da su svjetla unutra iz obližnje trgovine, nevjerojatna nemarnost. Jedna od najgorih stvari koje čovjek općenito može raditi je da bude aljkav i nestručan u svom poslu. Neki se izvuku jer im posao nije zahtjevan ali drugi naprave ovo gdje mnogi pate.

DU
Deleted user
10:53 23.06.2023.

Nije odobravao bolesnoj sestri kanabis u zdravstvene svrhe i sada leži među morskim travama.....

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
11:59 23.06.2023.

Nije baš sve sam ispod razine mora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije