Sumnjiva smrt: U Vukovaru čekaju rezultate obdukcije Mate Salamunovića

Mladić koji je do smrti pretukao oca nađen mrtav pred hotelom

ubojstvo
Branimir Bradarić
01.12.2009.
u 08:12

U 23-godišnjeg je mladića smrt nastupila oko 04.30 jutros, a policija još utvrđuje radi li se o ubojstvu ili prirodnoj smrti. Preminuli, koji je imao prebivalište u okolici Slavonskog Broda, bio je gost hotela Dunav.

Ispred ulaza u hotel Dunav, gotovo u samome središtu Vukovara, oko 4.30 pronađen je mrtav Mate Salamunović (23) iz Živika pokraj Slavonskog Broda.

Nije prostrijeljen
– Na tijelu nema prostrijelnih rana – kratko je novinarima rekao Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Međutim, pretraživanje šireg područja, višesatni očevid dok tijelo nije uklonjeno, razgovori sa stanarima okolnih zgrada i pregledavanje snimki nadzornih kamera svjedočili su da se sumnja u ubojstvo.

Neslužbeno smo doznali da je na Salamunovićevu uhu i pokraj tijela pronađena krv.

Iz hotela Dunav doznali smo da se mladić na recepciju prijavio oko 23.30 u ponedjeljak te da je dobio sobu na trećem katu. Hotelski djelatnici isključuju mogućnost da je mladić pao iz sobe s obzirom na to da je prozor bio zatvoren.

Nitko nam nije mogao reći kada je mladić izišao iz svoje sobe, no neslužbeno doznajemo da je bježao od nekoga po hotelu.

Inače, mladić je odslužio kaznu za ubojstvo svoga oca Andrije.

Očevo ubojstvo bilo je tragičan epilog neprestanih svađa između oca i tada 18-godišnjeg sina.

Otac je bio sklon alkoholu. Živjeli su sami u kući nakon što je umrla supruga, odnosno majka Ankica, a kći, odnosno sestra Marija se udala.

Dvaput se potukli
Kobnog 6. prosinca 2004. godine otac i sin posvadili su se tko zna koji put. Oko 16 sati otac je rukama i nogama istukao sina, a tučnjava se ponovila sat i pol poslije, kada je Mato oca izudarao metalnom šipkom po glavi i tijelu te otišao u obližnji kafić.

 Kad se vratio kući, shvatio je da je otac mrtav, a ustanovljeno je da je umro od gušenja koje je nastupilo kao posljedica višestrukih prijeloma rebara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije