SANKCIONIRAN JE

Mladić pretrčavao svih šest traka na autocesti A6: 'Moglo je doći i do lančanog sudara'

Pogled na autocestu A6 kod Fužina
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
09.07.2024.
u 16:52

I pješaci s osobnim prijevoznim sredstvima obvezni su kretati se nogostupom i ne smiju se kretati autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom za promet motornih vozila

Neodgovorni pješak (23), hrvatski državljanin, pretrčavao je svih šest prometnih traka na autocesti A6, na mjestu gdje je dozvoljeno kretanje vozilima brzinom od 110 km/h, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska te napomenula kako je pješacima zabranjeno kretanje po kolniku. Incident se dogodio 5. srpnja, a mladića je policijski službenik uočio na autocesti A6 kod Vrbovskog u 11.30 sati. 

"Srećom pa nije izazvao prometnu nesreću, ali svojim nesmotrenim i neodgovornim ponašanjem nije samo ugrozio svoju sigurnost već i svih vozača koji su u tom trenutku se kretali kolnikom i naglo morali smanjiti brzinu pa je moglo doći i do lančanog sudara s tragičnim posljedicama. Zbog počinjenog prekršaja 23-godišnjak je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama", navela je policija

Tim povodom, policija je pozvala pješake na apsolutnu odgovornost pri kretanju u prometu te da isključivo koriste nogostupe, a ako to nisu u mogućnosti, neka se kreću uz lijevi rub kolnika kako bi u slučaju potrebe mogli propustiti vozila koja im dolaze u susret. Također, i pješaci s osobnim prijevoznim sredstvima obvezni su kretati se nogostupom i ne smiju se kretati autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom za promet motornih vozila.

"Otkada su u urbanim naseljima za kretanje pješaka uvedeni i električni romobili kao pomoćno pješačko sredstvo, nerijetko svjedočimo događajima u prometu gdje pješaci s romobilima umjesto po nogostupu se kreću po kolniku", ističe PU primorsko-goranska. 

 

GALERIJA Interventni policajci sa psima opkolili zgradu: Novi pokušaj deložacije iz pulske Porečanke
Pogled na autocestu A6 kod Fužina
1/28
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije