STIGLA U SAD

Mladoj Afganistanki s naslovnice Timea rekonstruirali lice

Aisha
magazin Time
12.10.2010.
u 21:36

Nakon poziranja za Time, djevojka Aisha kojoj je suprug odrezao noš i uši, u SAD je stigla u kolovozu.

Afganistanka Aisha koja se u srpnju pojavila na naslovnici američkog magazina Time - koji je objavio potresnu priču i fotografije 18-godišnje djevojke kojoj je vlastiti suprug odrezao nos - prošlog se vikenda pojavila na jednom društvenom događaju u Los Angelesu s novim licem.

Sa širokim osmijehom Aisha je na dobrotvornom skupu fundacije Grossman Burn koja financira rekonstrukciju njena lica, iz ruku Marije Shriver, supruge guvernera Arnolda Schwarzeneggera primila nagradu "Ustrajno srce", javio je ABC. Na istom se skupu Aisha susrela i s bivšom prvom damom SAD-a Laurom Bush, koja se snažno zalaže za bolji položaj žena u Afganistanu.

Aishu su zapadni mediji otkrili i snimili u jednoj sigurnoj kući u Afganistanu koja je pod pokroviteljstvom američkih snaga. Nakon poziranja za Time, Aisha je u SAD stigla u kolovozu. Za potpunu rekonstrukciju lica trebat će joj čak osam mjeseci. Za njen smještaj brine se nekoliko američkih obitelji, osigurali su joj pomoć ljudi koji govore njen jezik, a dane provodi izrađujući nakit i slušajući afganistansku glazbu na YouTubeu.

Aishu su udali kad je imala 12. Nakon godina zlostavljanja od strane rodbine njena supruga, pobjegla je od kuće, ali su je pronašli i nakon farse od suđenja suprug taliban odrezao joj je nos i uši te ju je ostavio da iskrvari. Ona se pribrala i otpuzala do kuće svog rođaka, ali ju je on odbio primiti. Nakon dugog nagovaranja odveo ju je do bolnice koju vodi američki tim. U bolnici je provela dva mjeseca, a potom je pronašla smještaj u sigurnoj kući za žene u Kabulu, gdje su je pronašli i fotografi sa zapada.

Ključne riječi

Komentara 158

OB
-obrisani-
16:20 13.10.2010.

svaki put kad pokusate u autobusu nazad kuci opdjednom nekoliko sjedista prazno a u pratnju autobusa za te izlete saljete uvijek mrtvare, zlu ntrebale

OB
-obrisani-
22:49 12.10.2010.

Jadno dijete. Srećom, još ima dobrih ljudi.

OB
-obrisani-
16:12 13.10.2010.

13.10.2010. u 16:11h Must@faK@raJovu je napisao/la: ne, tako je Baldur govorio adminu..... ----------- molim te bez \"uputaka za uporabu\" nisam valjda bosanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije