Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AIRVG2024

Razgrabljene besplatne ulaznice: Građani ne mogu dočekati da vide uživo moćne zrakoplove

Prelet Rafalea iznad Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/19
02.05.2024.
u 19:54

"Glavna zvijezda dana svakako će biti duet Hrvatskog ratnog zrakoplovstva C3R-EC Rafale, u čijem nazivu 'C' označava Croatia, te legendarnog MiG-21 bisD koji je na svojim krilima nosio težinu čuvanja hrvatskog neba posljednjih 30 godina", opisali su organizatori

Očekivano veliki interes za Zrakoplovni dan i aeromiting AIRVG2024 potvrđuje i činjenica da su sve ulaznice rezervirane već prvoga dana. Naime, AIRVG2024 održat će se u subotu, 11. svibnja,  na prostoru tzv. starog terminala Zračne luke Franjo Tuđman od 12 do 18 sati. Ulaznice su ograničene te su se mogle osigurati prijavom kroz Entrio sustav danas od 12 sati. Organizatori su pojasnili kako su ulaznice ograničene zbog iznimno velikog interesa za ovaj događaj koji mora zadovoljiti sigurnosne standarde na aktivnoj zračnoj luci. Inače, ulaznice su bile besplatne. 

"Dolazak na AIRVG2024 podrazumijeva poštivanje svih zadanih ograničenja te praćenje uputa službenih osoba. Posjetitelji koji ulaze na platformu zračne luke moraju imati ulaznicu te na ulazu prolaze kroz sigurnosni pregled. Na prostoru platforme nema hrane i pića, zabranjeno je pušenje, nije moguće ući s kućnim ljubimcima, a upozoravamo i posjetitelje da se na ovom događaju očekuje pojačana buka koja nije primjerena za bebe, malu djecu i onu kojima buka može uzrokovati psihofizičke smetnje", istaknuli su organizatori. Također, dodali su da će posjetitelji okrjepu, osvježenje i hladovinu moći pronaći na prostoru ispred terminala gdje je organizirana ugostiteljska ponuda.

Grad Velika Gorica organizira AIRVG2024 pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Cilj događanja je, kako je pojašnjeno, promocija zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao "Grada zrakoplovstva“, a naglasak ovogodišnjeg izdanja bit će na modernizaciji zrakoplovstva te promidžbi poziva za vojne pilote, zrakoplovne tehničare te druga zanimanja u zračnom prometu.

"Glavna zvijezda dana svakako će biti duet Hrvatskog ratnog zrakoplovstva C3R-EC Rafale, u čijem nazivu 'C' označava Croatia, te legendarnog MiG-21 bisD koji je na svojim krilima nosio težinu čuvanja hrvatskog neba posljednjih 30 godina! Uz hrvatsku eskadrilu lovačkih aviona predstavit će se i ostala sredstva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a posjetitelji će moći vidjeti prikaz helikopterskih sposobnosti združenog djelovanja pri spašavanju pilota iz neprijateljskog okruženja 'Pilot RESCUE' u kojemu sudjeluju helikopteri OH-58D, UH-60M i Mi-171Sh, nastup akrobatske grupe HRZ 'Krila Oluje', helikopter AS532 Cougar  zrakoplovstva Republike Slovenije te se upoznati s programom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 'Postani vojni pilot'", opisali su organizatori.

 

VIDEO/FOTO Spektakl na hrvatskom nebu: Pogledajte kako su Rafalei letjeli iznad Šibenika, Zadra, Čakovca
Prelet Rafalea iznad Osijeka
1/19

Komentara 2

Avatar Behemot
Behemot
09:55 03.05.2024.

Pa to je narodno veselje, besplatne ulaznice, zanimljiv program, besplatna hrana i piće. Prestigli smo Švicarsku po standardu, koja je zemlja sljedeća?

MA
Marina58
20:49 02.05.2024.

Hoce li se i veliki vodja ukazati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije