Asistenti u nastavi

Mornar: 'U ovoj godini izdvojili smo 51 milijun kuna što će biti dovoljno za sve potrebe'

Vedran Mornar
Boris Ščitar
27.09.2014.
u 08:34

U ovoj školskoj godini 1080 učenika s poteškoćama dobit će 1020 asistenata koji će se financirati novcem povučenim iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od s 45,7 milijuna kuna

U ovoj školskoj godini 1080 učenika s poteškoćama dobit će 1020 asistenata koji će se financirati novcem povučenim iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od s 45,7 milijuna kuna, piše HRT. Njihov će se broj povećati nakon završetka natječaja namijenjenog udrugama u iznosu od pet milijuna kuna, izjavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nakon završenoga natječaja za financiranje asistenata u nastavi na koji su se mogli javiti osnivači škola - gradovi i županije.

Novac za pomoćnike u nastavi dobilo je 14 gradova i 12 županija.  Mornar je Istaknuo da će gotovo 51 milijun kuna koje je ministarstvo osiguralo za ovu školsku godinu biti dovoljno za sve potrebe za pomoćnicima u nastavi. Ministar Mornar najavio je da će uskoro biti donesen i pravilnik o osnovnom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama. 

>> Ravnatelj škole o ograđivanju kipa Gospe: 'Nemam komentara'

 

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
09:51 27.09.2014.

Drug Mornar je zaboravio istaknuti jednu stvar: nebitni su klinci kojima trebaju pomagači, važno im je samo zaposliti svoje kadrove. Lanjski pomagači, na koje su se djeca priviknula, ove godine ne dolaze u obzir. Nisu u partiji.

GR
greenpeace
12:38 27.09.2014.

Svaka čast na samozadovoljnom smješku ministra!! Povukao sredstva iz EU-fondova, iz svoje (naše) blagajne ni kune za djecu nije trebao izdvojiti, ali je...gle čuda..nekako izostavio Kc-Kž županiju da sama namakne sredstva za pomagače u nastavi...SRAMOTA!!! Primjer- dijete sa dijagnosticiranim ADHD-om,uzuz pomoć pomagača, završio je razred ocjenom "vrlo dobar" , dok je bez pomagača jedva savladavao gradivo...sada kada mu je pomoć najpotrebnija, mora čekati na odluku, dali će i kada dobiti pomagača i moći normalno nastaviti svladavati nastavno gradivo i završiti školovanje...toliko o tome koliko je ovoj vladi "svetinja" briga o djeci i mladeži, kao i ovaj dio "Lijepe naše"... Iz dana u dan svjedočimo marginalizaciji naše županije ( prisjetimo se posjeta premijera ) Drnju gdje su se stanovnici uz pomoć vatrogasaca oduprli vodenoj stihiji... i onda njegova izjava- da ljudi ne očekuju pomoć od države...SRAMOTNO!!! Zar mi svi ne izdvajamo sredstva u državnu blagajnu??? Ili nas se sjete samo u vrijeme PREDIZBORNE KAMPANJE ??? Svi zajedno se trebamo zapitati... do kada ćemo trpjeti ovu i ovakvu vlast??? Ako moramo biti samodostatni...nije li vrijeme da izaberemo na vlast ljude koji će se ZNATI I HTJETI zalagati za boljitak našega kraja??? ili ćemo i dalje trpjeti devastiranje naših prirodnih i proizvodnih resursa??? DO KADA???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije