DEMANTI

Predsjednica nije pokazivala Petrovu snimku iz Banskih dvora

Božo Petrov
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
29.02.2016.
u 10:44

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije ni na koji način utjecala na pregovore o konstituiranju Vlade, kažu u njezinu Uredu

Ured predsjednice RH i Most jučer su demantirali da je Kolinda Grabar-Kitarović, u vrijeme konzultacija o sastavljanju Vlade, pokazivala Boži Petrovu snimke nastale u zgradi Vlade RH, na kojima navodno neki članovi Mosta dolaze kasno noću na tajni sastanak s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem. Na Pantovčaku tvrde da je riječ o potpunoj izmišljotini i da u toj tezi nema nijedne točne riječi. Na konzultacijama nije bio prikazan nikakav film ili snimka niti je predsjednica na bilo koji način utjecala na pregovore o konstituiranju Vlade. Ovakva manipulacija neistinama, a ovdje je riječ pak o posebno gnjusnoj izmišljotini, nije ni prva, a izgledno ni zadnja, drže u Uredu predsjednice.

Demanti iz Mosta

U nekim je medijima bila objavljena informacija da je na prijelomnu odluku Bože Petrova da u zadnji čas ipak ne formira koalicijski sporazum s SDP-ovom, već Domoljubnom koalicijom, utjecala upravo predsjednica. Zbog procjene da je riječ o opasnoj medijskoj podvali, iz Ureda predsjednice poslan je i službeni demanti, u kojemu stoji da od Jutarnjeg lista i kolumnistice Jelene Lovrić, koja je u tekstu napisala da je predsjednica pokazivala snimke Petrovu na konzultacijama, očekuju javnu ispriku.

“Iako je kolumnistica J. Lovrić i prije u svojim tekstovima iznosila neistinite i neprovjerene tvrdnje o predsjednici Republike, Ured predsjednice RH smatra potrebnim, ovoga puta, javno reagirati na neprovjerenu i lažnu tvrdnju iznesenu u navedenoj kolumni s obzirom na njezine puno šire implikacije.

Cilj obezvrijediti konzultacije

Potpuno i vrlo neugodno iznenađuje činjenica kako je novinarka i kolumnistica s dugogodišnjim iskustvom navela apsolutne i opasne neistine. Pritom ni na koji način nije pokušala provjeriti točnost informacije s Uredom predsjednice. Poštovanjem zlatnog novinarskog pravila da se informacija provjeri sa svim uključenim stranama mogao se izbjeći očit pokušaj obmanjivanja javnosti. Jedini zaključak koji se nameće jest kako je cilj objave ove neistine bio obezvrijediti i dovesti u pitanje besprijekorno proveden postupak konzultacija predsjednice s čelnicima parlamentarnih stranaka”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice RH.

U Mostu također demantiraju da je predsjednica Boži Petrovu pokazivala bilo kakve snimke. 22. prosinca. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je rekao kako nije bilo snimki ali da je Petrov samo bio uzrujan jer mu je predsjednica rekla da Most ima rok do 17 sati donijeti odluku, hoće li ići na izbore ili nastaviti pregovarati s HDZ-om.      

>> 'Za mene je Božo Petrov povijesni lažov hrvatske politike'

Komentara 144

Avatar Mihael1
Mihael1
14:57 28.02.2016.

Opet novinarčići kojima Zokica upravlja. Stvarno ne mogu vjerovati da ima ljudi koji ne prezaju ni od čega da bi izazvali kaos u državi a sve u režiji SDPa. Koliko čovjek mora biti zao za ovakva podmetanja?

DU
Deleted user
14:58 28.02.2016.

Džabe su vam svi pokušaji,priviknite se na hladovinu opozicije,imali ste šansu i ništa niste dobrog naprvili.

PO
pozornik66
15:17 28.02.2016.

Donald Trump je obećao da ako pobjedi promjenoti zakon da se novinari mogu krivično goniti i suditi. To triba i kod nas, jer su protektirani toliko da mogu lagati koliko hoće i nikome ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije