Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ INŽENJERKE
Povratak na članak

Može li Pelješki most izdržati udar velikog broda? Evo što kaže stručnjakinja

Kada je projektiran Pelješki most, uzimani su svi parametri za trajnost veću i od sto godina, poručila je Gordana Hrelja Kovačević s Građevinskog fakulteta.

Komentari 2

DU
Deleted user
10:22 28.03.2024.

Glupo pitanje jer nema toga mosta koji je tako kontruiran da može izdržati udar broda te veličine... Uostalom: koliko puta se do sada takvo nešto dogodilo? S druge strane brodovi te veličine ionako nemaju kuda ispod Pelješkog mosta...

VL
LE
Levanto
17:31 28.03.2024.

Brodovi duži od 100 metri kad su puni i pri prosjecnoj brzini udarom u nosač.mosta bi srußio i stup i most. Ovi veliki od preko 300 m. ,težine i preko 200 iljad tona bi jedva osjetija udar u stup. Too je za takvu grdosiju paučina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.