Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMIST NOVOTNY:
Povratak na članak

'Možemo očekivati porez na nekretnine, stiglo je vrijeme za to'

"Na taj način bi se pokušala stvoriti stabilna baza prihoda za lokalne samouprave, ali bi se i zaustavila hiperinflacija rasta cijena nekretnina", smatra ekonomski stručnjak Damir Novotny.

Komentari 7

AN
AnaJosipNikoAntonio
15:44 02.03.2024.

Što prije to bolje,mora se uvesti porez i to podržavamo svakako.

VL
MI
Mikis
19:23 28.02.2024.

da da kdz klika i mafija sa njima oprali novac kroz kupivinu nekretnina i hrv. obveznica i sad bio kao oni sami sebi nokaut zadali. mislim da je posteno da se uvede porez na 2. nekretninu unutar sviju clanova uze obitelji u zakonodavstvo makar se ni ta pravda nikad nece desiti jer je san za postenjake , a postenja odavno nema niti u hrv. pravosudu, a kamoli u politicara ili "zakonodavitelja"

VL
DO
doktorica
17:50 28.02.2024.

Onaj tko to uvede pada na izborima

VL
NE
Nemanadimak
15:44 28.02.2024.

Mada oni koji najme i to rade legalno placaju normalno porez na dobit pa nema smisla opet oporozovati i nekretninu. Problem je sto ovi u parlamentu svi posjeduju dodatne nekretnine koje najme pa im nije u interesu raditi protiv sebe samih. Kao sto sam naveo u prijasnjem komentaru vrijeme za uvoziti ne samo savjesne radnike neko i savjesne radisne ne korumpirane ministre i politicare iz Nepala. Mozda Dalaj Lamu za predsjednika Hrvatske.

VL
NE
Nemanadimak
15:40 28.02.2024.

Pa jasno da treba oporezovati. Jednu nekretninu osloboditi poreza a svaku narednu normalno oporezovati. Mada mi cemo i za to naci rjesenje pa ce imati od djece do unucadi svi po jednu nekretninu :)

VL
DO
doktorica
17:53 28.02.2024.

Onaj tko to uvede pada na izborima

VL
DU
Deleted user
07:22 29.02.2024.

85% Hrvata posjeduje nekretninu, i ne mislite da ako imate samo jednu da nećete ništa plaćati, krivo, smisliti će oni model da vam recimo ne naplate porez za cijeli kvadratni metar nekretnine nego eto za prvu samo pola kvadratnog metra ćemo oporezivati, a znate mogli smo i cijeli....tako nekako će nas preveslati...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.