ministar rada

Mrsić: Ne planiram biti ministar u idućem mandatu

Mirando Mrsić
Patrik Macek/PIXSELL
21.09.2013.
u 12:22

Povećavat ćemo plaće kad će novca biti. Sad ne možemo. Mi bismo rado dali, ali ne možemo to rješavati zaduženjem, komentirao je štrajk liječnika ministar Mrsić

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kaže kako nema namjeru biti u sastavu Vlade za idući mandat ukoliko SDP pobjedi na izborima.

– Moj rad u ministarstvu je intenzivan, ali i moj radni kapacitet je dobar. Suradnici se žale da su trebali na kondicijske pripreme. Radimo od pola 9 do 10 navečer. Mailovi stižu oko 1, 2 sata u noći. Siguran sam da će SDP dobiti novi mandat, jer ćemo pokrenuti gospodarstvo i da će nam građani to honorirati. Obzirom da ću biti čelnik gradske organizacije, ne mislim biti u toj novoj vladi, jer u gradu treba napraviti nove stvari i reforme – kazao je u intervjuu za Radio Soundset ministar Mrsić.

Na pitanje je li sve u redu između SDP-a i HNS-a kaže kako je, da su oni koalicijski partneri i jasno je da uvijek trebaju razgovarati i usuglašavati mišljenje.

– Tu nema nekih tajni niti mjesta teoriji zavjere. Mi želimo imati ista prava kao i druge zemlje EU. I mi ćemo napraviti što moramo – zaštititi svoje građane, ali i da je moguće, kad neka zemlja zatraži izručenje, da to odgovara zakonima Hrvatske i EU. Jasno je da EU vrši pritisak, no premijer je više puta javno rekao kako mislimo riješiti problem – komentirao je sporni zakon \'lex Perković\'.
 
Na pitanje kada će doći do gospodarskog oporavka ministar odgovara:

– Naslijedili smo tešku situaciju – preko 190 milijardi kuna duga, 11 milijardi kamata na taj dug... Sve bi nas to trebalo zamisliti, da svi shvate kako situacija nije dobra, i da je jedina šansa pokretanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta. A u sklopu toga treba gledati reforme koje svi ministri provode.

Komentirao je i štrajk liječnika i medicinskih sestara. Kaže kako treba pregovarati sa sindikatima, sjesti za stol i vidjeti kako riješiti probleme koji su uzrokovali štrajk.

– Jasno je da za takav kolektivni ugovor koji je potpisao bivši ministar Milinović mi sredstava nemamo. To će biti moguće kad se poveća masa novca u proračunu. U ovoj situaciji to je nemoguće, i bitno nam je to svima reći – povećavat ćemo plaće kad će novca biti. Sad ne možemo. Mi bismo rado dali, ali ne možemo to rješavati zaduženjem. Ministar Linić neće moći u inozemstvo po kredit, kako bismo povećali plaće. Podsjećam na 190 milijuna kuna duga, i petogodišnju recesiju – kaže Mrsić.

>> Povlaštene mirovine: Rezanjem od 10% uštedjelo bi se 780 milijuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije