Ministarstvo

Mrtav dvije godine - Istražuju odgovornost socijalnih službi

zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
31.03.2010.
u 18:18

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi istražuje slučaj o Zadraninu koji je dvije godine ležao mrtav u potleušici od 20-ak kvadrata.

ZADAR – Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi o slučaju pokojnog Nenada Nikpalja (46) obavit će upravni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb Zadar kako bi se utvrdili mogući propusti, istaknuli su u Ministarstvu o Zadraninu koji je dvije godine ležao mrtav u potleušici od 20-ak kvadrata prije nego što je po dojavi susjede pronađen mrtav.

Ministarstvo će, doznajemo, istražiti kako je moguće da obitelj koja nije imala ljudskih uvjeta za život u kućici bez struje, vode i kanalizacije nije imala drugu skrb osim 350 kuna za teško bolesnog Nenada Nikpalja.

Ta je pomoć isplaćivana majci i bratu koji su dvije godine živjeli uz njegovo mrtvo tijelo a da nitko iz Centra nije uspio ući u kuću. U Centru će snositi odgovornost jer nisu tražili asistenciju policije nakon što im brat N. Nikpalja nije dopustio da uđu u kuću.

Ključne riječi

Komentara 2

ME
mel
12:43 06.04.2010.

da tu treba da se pita i grad Zadar zasto nije dao stan obitelji ako im je zemljiste NACIONALIZRANO ;ima tu puno propusta a ministarstvo kaze DA CE UTVRDITI MOGUCE PROPUSTE

ME
mel
03:24 06.04.2010.

mislim da ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi ima sada gadnoga posla, ali mislim da je tu stvar vrslo cista, da je centar za socijalni rad odgovoran za svoj nemar i nerad te da ce se djelatnici centra za socijalni rad naci brzo na optuzeneckim klupama i dobiti kazne kakve zasluzuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije