USMRTIO MUŠKARCA (50)

Muškarac s područja Gvozda osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.10.2024.
u 17:27

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kod osumnjičenog te su pronađena i oduzeta dva pištolja i 600 grama suhe biljne materije nalik na indijsku konoplju

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom s područja Gvozda, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Naime, njega se sumnjiči da je tada kao 37-godišnjak zajedno sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim i 39-godišnjim muškarcima, u poslijepodnevnim satima 17. srpnja 1991. godine, kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. „SAO Krajine“, došao u mjesto Staro Selo Topusko na području Gvozda i hitcima iz vatrenog oružja usmrtio tada 50-godišnjeg muškarca koji je upravljao traktorom koji se potom prevrnuo u kanal gdje je naknadno pronađen.

Jučer, 30. rujna na području Gvozda, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kod osumnjičenog te su pronađena i oduzeta dva pištolja i 600 grama suhe biljne materije nalik na indijsku konoplju koja će biti dostavljena na vještačenje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv njega slijedi optužni prijedlog.

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije