Širi se buna

Na cestu će i seljaci iz još tri županije!

prosvjedi
Arhivska fotografija
16.03.2011.
u 15:22

Čobanković nam se još nije javio. U blokadu idu seljaci iz Požeško-slavonske i Brodsko-posavske, a za dan-dva će i iz Osječko-baranjske županije, kaže T. Pokrovac

– Seljački prosvjedi se šire. Uslijedit će blokade cesta u još tri slavonske županije – najavio je vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac.

Do sada bez izgreda

– Našem strpljenju polako dolazi kraj. Ministar Čobanković još nam se nije javio, a moglo bi se dogoditi da, ako nam se i javi, bude prekasno. Evo, javljaju mi da opet u blokadu idu seljaci iz Požeško-slavonske i Brodsko-posavske, a za dan dva i Osječko-baranjske županije – kaže predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac dodajući da je u Vukovarsko-srijemskoj županiji na cesti petstotinjak traktora.

U međuvremenu seljački punktovi u Jarmini, Ilači, Podgrađu i Gradištu, na kojima prosvjednici borave od četvrtka, rade na smjenu. Naime, kako bi što manje živcirali vozače i putnike koji prolaze prometnicama na kojima prosvjeduju, seljaci dnevno nekoliko puta uklanjaju traktore s kolnika i deblokiraju prometnice. Prosvjednici pak koriste lijepo vrijeme pa u smjenama na nekoliko sati napuštaju punktove kako bi na polju obavili što trebaju.

– Blokadu uklanjamo ujutro i popodne, kada ljudi odlaze na posao i dolaze s posla, te tijekom noći jer ne želimo da zbog naših prosvjeda ispaštaju oni koji nemaju veze s poljoprivredom i našim zahtjevima. I na taj način želimo pokazati da nismo prosvjednici koji, kako to neke političke stranke kažu, mislimo samo na svoj interes, a da nas nije briga za ostale ljude. Nikada nije na punktovima bilo ni najmanjeg izgreda i želimo da se tako i nastavi – kaže Pokrovac.

Otvoren novi punkt

Kaže da državni dužnosnici ni jednim znakom nisu nagovijestili da bi posjetili prosvjednike i pokušali kroz razgovor dogovoriti rješenje koje bi bilo zadovoljavajuće za obje strane.

– Ministar Čobanković izbjegava nas u širokom luku i kada dođe u Vinkovce, ne nalazi za potrebno dovesti se i do nas prosvjednika da iz prve ruke čuje što mi tražimo – kaže Pokrovac dodajući da je otvoren novi punkt kod Podgrađa gdje je 17 traktora.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije