može prouzročiti veliku štetu

Na snazi narančasto upozorenje za dio Hrvatske: 'Oprez, moguće je jako nevrijeme s tučom'

nevrijeme
Foto: Slaven Branislav Babic/ Zeljko Hladika/PIXSELL
1/7
16.06.2022.
u 09:55

DHMZ izdao je žuto upozorenje za Osječku i Karlovačku regiju gdje se očekuje da bi lokalno moglo biti jačih grmljavinskih nevremena. Za Zagrebačku regiju izdan je narančasti Meteoalarm.

Danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano te u većini krajeva danju vruće. Popodne u unutrašnjosti umjeren, ponegdje i jak razvoj oblaka, lokalno uz pljuskove s grmljavinom, najprije u gorju, prema večeri u središnjoj Hrvatskoj, a potom i na istoku zemlje. Pljuskovi pritom mogu biti i izraženiji, osobito u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar na kopnu uglavnom slab, samo uz pljuskove prolazno pojačan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu burin, potom slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 31 °C.

DHMZ izdao je žuto upozorenje za Osječku i Karlovačku regiju gdje se očekuje da bi lokalno moglo biti jačih grmljavinskih nevremena. Za Zagrebačku regiju izdan je narančasti Meteoalarm. 

"Moguće je grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine je 70 % . Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju DHMZ-a.

Video: Snažna tuča poharala kontinentalnu Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 11

GE
geler203
12:25 16.06.2022.

I prije je toga bilo ali protugradna bi odradila svoje i umjesto leda padala bi kiša. Stručnjacima je sve neisplativo i nepotrebno.

SY
Symbrio
14:37 16.06.2022.

Neka, neka. Samo vi micite protugradnu obranu. Nek sve strga, ionako bolje niste zasluzili, Brusselski portcki. Jedva cekam kad se uvede Euro, uz ovu inflacijsku stopu, Rvatski vlastelini ce bit na koljenima za najkasnije 2g. Jos emigriranje mladih i sve starija populacija, ma milina!!!!🤣

SA
sargu123
13:28 16.06.2022.

Sve je to normalno za ovo doba godine, sjećam se kako je davnih sedamdesetih Zagreb poharala tuča veličine jajeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije