Zakon unije

Na Sudu EU prva rasprava u slučaju tužbe ukinutih javnih ovršitelja RH

sud čekić
Foto: DPA/PIXSELL
16.09.2015.
u 07:25

Tužitelji traže da im Komisija nadoknadi pretrpljenu štetu jer je u procesu nadzora Hrvatske trebala nadgledati da se služba javnih ovršitelja ustroji.

Na Sudu Europske unije u Luksemburgu jučer je održana prva usmena rasprava u slučaju u kojem su hrvatski javni ovršitelji tužili Europsku komisiju zato što nije spriječila Hrvatsku da promjenom zakona ukine dužnost javnih ovršitelja.

Ta je služba bila uvedena tijekom pregovora Hrvatske s EU, javni ovršitelji bili su već izabrani na natječaju i dobili su odobrenje za početak svog rada, no tijekom 2012. cijela je služba ukinuta i nikad nisu počeli s radom.

Tužitelji traže da im Komisija nadoknadi pretrpljenu štetu jer je u procesu nadzora Hrvatske trebala nadgledati da se služba javnih ovršitelja ustroji.

>>Javni ovršitelji tuže EK jer je Hrvatskoj dao da ih ukine

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:17 18.09.2015.

naravno da treba obeštetiti ljude koji su dali otkaze i kupili prostore, opremu, za taj posao. tko će platiti? ja ne ću. ili pak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije