nezapamćena navala građana

Na Ustavnom sudu 25 tisuća prijedloga za ocjenu harača

omejec
Anto Magzan
03.10.2009.
u 19:07

Nezapamćena navala na Ustavni sud zbog harača izazvana je upozorenjem koje je sredinom kolovoza izrekla predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec: ako zakon padne na Ustavnom sudu, povrat poreza moći će dobiti samo građani koji su ukidanje zakona sami predložili.

Dosad je oko 25 tisuća građana poslalo Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti tzv. kriznoga poreza, odnosno Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke. Nezapamćena navala na Ustavni sud zbog harača izazvana je upozorenjem koje je sredinom kolovoza izrekla predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec: ako zakon padne na Ustavnom sudu, povrat poreza moći će dobiti samo građani koji su ukidanje zakona sami predložili.

A i oni će to morati učiniti u posebnom postupku u kojem bi trebali tražiti izmjenu akta kojim im je porez odrezan od plaće ili mirovine.

Zbog toga su, prirodno, mnogi odlučili pobrinuti se da imaju osnova od države tražiti povrat poreza. Većina građana poslužila se formularom koji kruži internetom. Povrat bi mogli dobiti samo oni čiji je zahtjev prihvaćen, što opet ne moraju biti svi koji su predložili ukidanje poreza, nego samo oni koji su pogodili čime i koje članke Ustava zakon o tom porezu krši, prema mišljenju Ustavnoga suda.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Azriel
Azriel
19:33 03.10.2009.

ustavni sud se savršeno uklopio u opći debilizam u ovoj državi. Dakle cjelo vrijeme cvile kak su zatrpani, a sami si rade sranja. Pa tako kažu sudci da će novac biti vraćen samo onima koji tuže, i normalno da će tužiti svi. Isto tako Jasna Omejec je izjavila, i ostala živa, da je kazna za parking protuustavna, ali produžila je vrijeme naplate do 11.2010, i time naravno dala mig da pišemo ustavne tužbe. E sad mene zanima, jel je pravni fakultet u totlanom rasulu, ili su kupovali ispite oni koji su u ustavnom sudu, ili oni koji pišu takve debilne zakone. Stvarno nek mi netko objasni koji se vrag događa sa nama Hrvatima?

Avatar Azriel
Azriel
19:35 03.10.2009.

i dajte već jednom na ovom jebenom forumu uključite opciju edit, i opciju unošenja linkova. Normalno i postavite jasna pravila. Ovo je najgori mogući forum na hrvatkim internet portalima, uz bok t-comovom!

LI
likich
15:12 07.10.2009.

Koji se vrag događa s nama Hrvatima? Pa kad smo mi imali državu? Zašto je nismo imali??? Eto ti milijun razloga od 1990 naovano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije