POBJEGLA JE VAN

Načelnik prijavljen za pokušaj seksualnog zlostavljanja radnice: 'Zaključao je vrata i skinuo hlače'

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
Davor Javorovic/Vecernji list
02.06.2023.
u 08:08

Djelatnica općine Popovac odlučila je prijaviti načelnika nakon što joj je navodno ušao u radnu sobu, zaključao vrata i počeo se skidati, a u jednom trenutku je morala i pobjeći

HDZ-ov načelnik općine Popovac u Baranji Zoran Kontak (44) navodno je prijavljen zbog pokušaja seksualnog zlostavljanja, i to od strane njegove 34-godišnje djelatnice na javnim radovima te općine. 

Načelnik nije htio komentirati ove navode za Dnevnik.hr, no djelatnica je odlučila ispričati što se dogodilo prije tjedan dana i zbog čega ga je prijavila. 

- Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: 'Dođi, trebaš nešto pomoći.' Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On je uzeo i počeo se skidati. Skinuo je hlače - kazala je djelatnica, inače majka dvoje djece.

VEZANI ČLANCI:

Kada se sve navodno dogodilo prošloga tjedna, djelatnici je to bio četvrti dan na poslu jer je nedugo prije potpisala ugovor na tri mjeseca. - On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte - ispričala je, dok je suprug djelatnice kazao kako su odmah išli na policiju, gdje su sreli i načelnika. 

- Rekao mi je da ima ženu i djecu. Pitao je kako mi to njemu možemo napraviti, on je nama puno pomogao, on je nama dao posao. Sve je to bila samo šala. Kao da su mu spale hlače: 'Zar ne vidiš da same spadaju? - ispričao je njen suprug. Policija nije htjela dati informacije o ovoj prijavi, navodeći kako ''ne mogu govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama zbog zaštite digniteta žrtve te moguće stigmatizacije okoline''.

>> VIDEO Predstavljen je novi sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama

Komentara 3

Avatar Striborski
Striborski
10:03 02.06.2023.

Pa gdje baš HDZ-ovac? Uz ''ličko rukovanje'' sad imamo ''baranjsko padanje hlača''. Trebali bi to zaštititi kao nematerijalnu kulturnu baštinu.

Avatar Striborski
Striborski
09:26 03.06.2023.

Koji ''ignore'' naših središnjičara. Da nisu u Ukrajini?

DU
Deleted user
17:51 02.06.2023.

Kad lokalni šerif - zapošljava. Bio je sličan slučaj sa profesorima na fakultetu za prolazak ispita mladim studenticama. Državna plaća - tko misli na Ustav Zakone i Propise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije