VARALA KLIJENTE U BANCI

Načelnikovu suprugu sumnjiče za još 700.000 €

Od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Hrvatskoj i nakon 29 godina zamijenit će kunu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
22.08.2024.
u 16:02

Proširena je istraga protiv bivše bankarice Narcise Mrazović Hegedić, koja je prije osumnjičena za prijevaru od 1,8 milijuna eura

Prvo su njih dvije osumnjičili da su varale klijente Zagrebačke banke nudeći im navodno povoljno oročenje na depozite, čime su banku oštetili za oko 1,8 milijuna eura. Njih dvije su Narcisa Mrazović Hegedić (50), bivša direktorica jedne poslovnice Zagrebačke banke u Čakovcu, inače i supruga Zorana Hegedića, načelnika Općine Brezovečki Hum i istaknutog HNS-ova političara, te 55-godišnja osobna bankarica. Mrazović Hegedić trenutačno je u istražnom zatvoru, a prije neki dan ŽDO Varaždin proširio je istragu protiv nje jer je sumnjiči za dodatnu prijevaru “tešku” oko 700.000 eura.

Sumnjiči je se da se od 15. travnja 2021. do 8. lipnja 2024. u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu te okolici u nekoliko navrata fizičkim osobama neistinito predstavljala kao visokopozicionirana zaposlenica banke koja im može ugovoriti povlaštena oročenja novčanih sredstava uz visoke kamatne stope. Mrazović Hegedić činila je to, kako se sumnja, i nakon što je 8. prosinca 2023. prestala raditi u banci. Na njezinu priču nasjelo je desetak osoba, koje su joj predale novac, ukupno oko 700.000 eura, koje je ona zadržala za sebe. Ona je njima predala lažne ugovore o oročenju.

Što se pak tiče inicijalne istrage, koja je pokrenuta sredinom lipnja, Mrazović Hegedić i njezinu 55-godišnju kolegicu sumnjiči se da su klijentima banke nudile sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan posto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, iako se takav proizvod nije nalazio u službenoj ponudi banke. Sumnjiči ih se da su koristile povjerenje koje su klijenti stekli jer su godinama bili u poslovnim odnosima s 55-godišnjom osobnom bankaricom pa su navodile klijente da potpišu dokumente o isplatama gotovog novca s njihovih osobnih računa iako novac nisu primili, ili su ih navodile da donesu gotov novac u banku koji su potom bile dužne položiti na račun banke kao depozit, što one nisu činile.

Dvije bankarice sumnjiči se i da ugovore o oročenim depozitima nisu evidentirale u službenim evidencijama banke, a isplaćeni novac s računa klijenata ili donesenu gotovinu zadržavale su za sebe. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Novi problemi Jadrolinije, putnike iskrcavali na drugoj rampi: 'Što se to događa?'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije