U Vinkovcima otvoren 18. DORF

Najavljena projekcija 8 rock filmova autora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije

Vinkovci su grad koji u kontinuitetu postoji duže od 8200 godina
Davor Javorovic/PIXSELL
24.10.2024.
u 00:03

U ovogodišnjem regionalnom programu 18. DORF-a bit će prikazano osam filmova autora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, od kojih dvije hrvatske premijerne projekcije.

Hrvatskom premijerom dokumentarnog filma „Efterklang: The Makedonium Band“ danskog redatelja Andreasa Johnsena te epizodom o splitskom tekstopiscu i reperu iz serijala „Zauvijek autor: Saša Antić“ Tonija Volarića večeras je u Vinkovcima otvoren 18. Festival dokumentarnog rock filma – DORF. Osnivač i umjetnički direktor DORF-a Toni Šarić rekao je kako je ove godine Festival postao i službeno punoljetan.

-Sretni smo što i ove godine možemo predstaviti nove filmove, ali i knjige za što je ovaj prostor Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima idealan. Posebno bih zahvalio svima koji su u proteklih 18 godina bili uz festival te zajedno s njim rasli i stasavali. Tijekom godina DORF je postao mjestom na kojem se mogu umjetnički izraziti mladi umjetnici i stvaratelji, a čije bi stvaralaštvo ostalo “ispod radara” da nije festivala poput DORF-a – rekao je Šarić.

U ovogodišnjem regionalnom programu 18. DORF-a bit će prikazano osam filmova autora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, od kojih dvije hrvatske premijerne projekcije. Kao i svake godine osiguran je popratni OFF DORF program u okviru kojega su pripremljene promocije knjiga. Na ovogodišnjem DORF-u bit će premijerno predstavljena i Monografija Festivala dokumentarnog rock filma DORF 2007. – 2024.

Šarić je najavio kako će o najboljem filmu ovogodišnjeg DORF-a odlučiti ocjenjivački sud u kojem su Rela Petric, redateljica i montažerka iz Dubrovnika, autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, Marinko Marinkić, snimatelj i direktor fotografije iz Gunje, predsjednik MMC SKIG i potpredsjednik Hrvatskog filmskog saveza te Goran Nježić, glazbenik, vizualni umjetnik i filmaš iz Siska, aktivan na nezavisnoj sceni. Autor ovogodišnjeg vizualnog identiteta je Goran Nježić. Za unikatne nagrade na ovogodišnjem festivalu zadužen je mladi vinkovački kipar Vjekoslav Filipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije