Do 30. lipnja 2013.

Nakon 6,5 godina rada zatvara se Informacijski centar EU - a

Informacijski centar EU-a
Informacijski centar EU-a
27.06.2013.
u 15:40

Svi građani koji posjete Informacijski centar EU-a u petak, 28. lipnja od 10 do 17.30 sati te u subotu, 29. lipnja od 10 do 13 sati, dobit će EU poklon pakete kao uspomenu na povijesni datum pristupanja Hrvatske u EU – 1. srpnja 2013.

Informacijski centar EU-a kao i Delegacija EU-a službeno prestaju s radom 30. lipnja 2013. godine, a 1. srpnja svečano će se otvoriti ured Predstavništva Europske komisije i Ured za informiranje Europskog parlamenta, priopćeno je.

Zadnji dan rada Informacijskog centra EU-a za javnost bit će u subotu, 29. lipnja 2013. Tim povodom, kao i povodom skorog pristupanja Republike Hrvatske u EU, svi posjetitelji Centra će u petak, 28. lipnja i subotu, 29. lipnja dobiti prigodne poklone. Informacijski centar EU-a otvoren je u prosincu 2006. godine s ciljem pružanja informacija o Europskoj uniji i o procesu pristupanja Republike Hrvatske EU-u.

U šest i pol godina rada, Informacijski centar je posjetilo preko 28 tisuća posjetitelja, zabilježeno je gotovo 3 milijuna posjeta web stranicama Delegacije, okupilo se više od 3.440 fanova na Facebook EUIC stranici, podijeljeno je više od 270.000 publikacija, tiskano više od 20 publikacija na hrvatskom jeziku o EU-u, održano više stotina predavanja o EU-u za učenike i studente diljem zemlje, izdano je 60 brojeva elektronskog biltena koji se distribuira na više od 25.000 adresa, odgovoreno na više tisuća direktnih upita građana te organizirano preko 900 seminara, radionica, konferencija za medije te drugih događanja.

Organizirane su i tri EU bus turneje kroz tri godine diljem cijele Hrvatsku (kroz više od 20 gradova uz 20 predavanja i 14 izložbi), četiri multimedijske izložbe „Ja-građanin EU-a“ u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci koje su na interaktivan način posjetiteljima pružile informacije o njihovim pravima i mogućnostima u EU-u, studijska putovanja u Bruxelles i razne druge lokacije kao i seminari o EU fondovima i posjete projektima za novinare iz cijele zemlje te pobjednike natječaja.

Svi građani koji posjete Informacijski centar EU-a u petak, 28. lipnja od 10 do 17.30 sati te u subotu, 29. lipnja od 10 do 13 sati, dobit će EU poklon pakete kao uspomenu na povijesni datum pristupanja Hrvatske u EU – 1. srpnja 2013.

>>Razmislite i posjetite jednu od metropola EU-a!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije