Krapina

Nakon dva sata čekanja direktorici Krakoma uskraćeno izvješće

'03.10.2013., Krapina - Na 3. sjednici Gradskog vijeca najvise se raspravljalo o stanju u gradskim poduzecima. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
05.10.2013.
u 16:00

Vijećnici SDP-a, HNS-a i Laburisti smatraju da Krakom bez kriznog menadžmenta neće moći

Na sjednici Gradskog vijeća Krapine direktorica Krakoma Katarina Posilović nije dobila priliku da iznese polugodišnja financijska izvješća društva Krakom grupe. Naime, nakon dva sata kada je na red došla ta točka dnevnog reda za raspravu se javio bivši direktor Željko Vincelj, sada vijećnik, koji je ispred Kluba SDP-a, HNS-a i Laburista ponovo naglasio kako Krakom ima prevelike dugove, posebno prema dobavljačima te ponovio kako bez kriznog plana Krakom teško da će moći.

Drži se dnevnog reda

Pokušao ga je zaustaviti Josip Kozina (HDZ) rekavši neka se drži dnevnog reda, no Vincelj je imao podršku predsjednika Vijeća Željka Pavića (SDP), koji je rekao kako ovoga puta prisutnoj direktorici Katarini Posilović neće dati riječ. Direktorica je izvješće proslijedila nama.

Pekomu pada prodaja

- Sva društva Krakom grupe Krakom d.o.o., Pekom d.o.o. Gradska plinara d.o.o i Krakom gradnja d.o.o. su za prvih šest mjeseci ove godine zabilježila porast prihoda i pozitivan rezultat poslovanja osim Pekoma, koji bilježi pad prodaje u prvih šest mjeseci od 9,03 posto. Nakon intezivnijih aktivnosti na povećanju prodaje i smanjenju troškova u srpnju i kolovozu zamijećeni su pozitivni trendovi poslovanja - kaže direktorica Posilović, te dodaje, da iako su financijski rezultati zadovoljavajući, u navedenom razdoblju očekuju se obveze za koje je potrebna temeljita priprema te se u Društvu provode reorganizacijske promjene i mjere štednje.

Pridoda li se tome izmjena zakona o vodama te donošenje Zakona o održivom gospodarenju otpadom nužnim se nameće promjena strukture zaposlenika koja će se očitovati zapošljavanjem određenog broja ljudi ali i otpuštanjem viška koji će proisteći iz reorganizacije - navela je u izvješću direktorica Posilović, kojoj nimalo \"đentlemenski\" predsjednik Vijeća nije dao priliku da to i kaže za govornicom.

Nikome nije jasno

Predsjednik Vijeća Željko Pavić pismeno će obrazložiti gradonačelniku Zoranu Greguroviću zašto direktorica Krakoma Katarina Posilović nije dobila riječ. Nikome nije jasno čime se to zamjerila predsjedniku Vijeća. - Kao direktorica i zakonski zastupnik društava Krakom grupe žalim što na sjednici Gradskog vijeća nisam dobila priliku da javnosti prezentiram stvarno stanje u društvima Krakom grupe. Poduzeća Krakom grupe posluju stabilno, plaće se redovito isplaćuju, podmiruju se obveze prema državi i ostale obveze - rekla nam je Posilović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije