Krapina

Nakon pijanke u gradski park pa “udri” po cvijeću i drveću

Vandali
Ivančica Jurčević/VLM
19.07.2012.
u 16:24

Za ljepši grad - posadili smo 850 ruža o kojim treba stalno brinuti - kažu djelatnici Krakoma

 

Zelene površine, cvjetnjaci, drvoredi, klupe u parku, kante za smeće često su na meti vandala koji nakon noćnog izlaska i opijanja po kafićima svoj bijes iskaljuju u prirodi. Djelatnici Krakoma koji rade na uređenju zelenih površina u jutarnjim satima imaju što vidjeti. 
Posađeno 850 ruža
U najnovijem vandalskom pohodu stradale su dvije lipe u Ulici hrvatskih branitelja. Mlado ukrasno stablo uz Krapinčicu netko je slomio, a u istom drvoredu stablo je odsječeno i bačeno uz korito rječice. - Stvarno je žalosno i jadno što netko na taj način izražava svoje frustracije. Ako imaju previše energije neka idu na sportske terene - kažu u Krakomu, čiji djelatnici svakodnevno bez obzira na vremenske uvjete marljivo uređuju zelene površine, brinu o cvijeću, a na području grada posađeno je 850 ruža, o kojima treba brinuti. Kako bi se takvi, kojima ništa nije sveto i s nepoštovanjem se odnose prema svom gradu, osjećali da netko u njihovom dvorištu potrga cvijeće ili prepilili ukrasno stablo - pitaju se Krakomovci. Ne uništava se samo drveće i cvijeće, jutro nakon zabave u kafićima opušaka, praznih flaša, i raznog drugog smeća ima po cijelog gradu. 
Apelirao i gradonačelnik
Josip Horvat, gradonačelnik Krapine već je u nekoliko navrata javno apelirao da mladi koji se noću zadržavaju u gradu  poštede javno dobro, jer bila je razbijena i javna rasvjeta, a klupe iz parka bile su u Krapinčici. Iz Krakoma apeliraju i na policiju da tijekom vikenda pojačano obilaze parkovima, gdje se mladi  noću zadržavaju. (ij/VLM)

 

Zelene površine, cvjetnjaci, drvoredi, klupe u parku, kante za smeće često su na meti vandala koji nakon noćnog izlaska i opijanja po kafićima svoj bijes iskaljuju u prirodi. Djelatnici Krakoma koji rade na uređenju zelenih površina u jutarnjim satima imaju što vidjeti. 

Posađeno 850 ruža

U najnovijem vandalskom pohodu stradale su dvije lipe u Ulici hrvatskih branitelja. Mlado ukrasno stablo uz Krapinčicu netko je slomio, a u istom drvoredu stablo je odsječeno i bačeno uz korito rječice.

– Stvarno je žalosno i jadno što netko na taj način izražava svoje frustracije. Ako imaju previše energije, neka idu na sportske terene – kažu u Krakomu, čiji djelatnici svakodnevno bez obzira na vremenske uvjete marljivo uređuju zelene površine, brinu se o cvijeću... Na području grada posađeno je 850 ruža o kojima se također treba brinuti. Kako bi se takvi, kojima ništa nije sveto i s nepoštovanjem se odnose prema svom gradu, osjećali da netko u njihovu dvorištu potrga cvijeće ili prepili ukrasno stablo – pitaju se krakomovci. Ne uništava se samo drveće i cvijeće, jutro nakon zabave u kafićima opušaka, praznih flaša i raznog drugog smeća ima po cijelom gradu. 

Apelirao i gradonačelnik

Josip Horvat, gradonačelnik Krapine već je u nekoliko navrata javno apelirao da mladi koji se noću zadržavaju u gradu  poštede javno dobro, jer bila je razbijena i javna rasvjeta, a klupe iz parka bile su u Krapinčici. Iz Krakoma apeliraju i na policiju da tijekom vikenda pojačano obilaze parkove, gdje se mladi noću zadržavaju.

Ključne riječi

Komentara 3

FE
Feci
22:46 19.07.2012.

A di je policija ? Nigdar ih nema kad ih treba. Ak se njima neda patrolirati malo bolje onda nek grad postavi kamere pa da vidimo koja to prokleta gamad trga. Nije normalno da u ponedeljak ujutro dojem van i van i po celoj Krapini po pločniku staklo ko da ga je neko iz nekakve vreče namerno sipal. Pa Krapina barem nije veliki grad da se nebi moglo malo bolje paziti.

KE
KENZO5
12:16 20.07.2012.

Slažem se s FECI-em...Krapina je mali gradić, pored toga okvirno se i zna na kojim mjestima se zadržavaju tii i takvi delinventi i gde se dela šteta...to se praktički ponavlja na istim ili sličnim mjestima...POLICIJA bi trebala pokazati malo više volje za rješavanje takvih problema, a ako ih je zbilja premalo neka se i postave kamere na takva osjetljiva mjesta, ovo je zbilja prevšilo svaku mjeru, a i svi mi znamo da to traje već godinama...

FE
Feci
13:17 20.07.2012.

Kaj je najgore to nije niti prvi put da su u toj ulici potrgali to drvece. To je vec valjda 5 put i još niko ništ u vezi toga ne poduzima. Pa to stvarno nije normalno. Te koji to delajuju bi trebalo uloviti i naterati ih da zasade barem novih 100 komada negde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije