UKRAJINSKA INVAZIJA

Ukrajinci otvorili karte: Napali smo Kursk da Rusiju natjeramo na poštene pregovore

Aftermath of missile attack in Russia's Kursk
Foto: Anatoliy Zhdanov/REUTERS
1/2
16.08.2024.
u 14:07

Visoki ukrajinski dužnosnici opetovano su govorili da se suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine trebaju u potpunosti poštivati ​​u svakom mirovnom sporazumu

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je u petak da je prekogranični upad Kijeva u rusku regiju Kursk bio potreban kako bi se se Moskvu uvjerilo da počne "poštene" mirovne pregovore.   Podoljak je rekao da Ukrajina nema interesa okupirati Kursk i da je morala prisiliti Rusiju da počne mirovne pregovore pod uvjetima Kijeva. "Moramo nanijeti značajne taktičke poraze Rusiji", napisao je Podoljak na Telegramu.

"U regiji Kursku jasno vidimo kako se vojna sredstva objektivno koriste kako bi se Ruska Federacija uvjerila da uđe u pošten pregovarački proces", dodao je. Ukrajina je prošli tjedan pokrenula prekogranični napad na Rusiju i okupirala dio regije Kurska. Visoki ukrajinski dužnosnici opetovano su govorili da se suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine trebaju u potpunosti poštivati ​​u svakom mirovnom sporazumu. Rusija je napala Ukrajinu u veljači 2022. i kontrolira oko 18 posto njezina teritorija.

GALERIJA Kako je Ukrajina osramotila Rusiju u dvije faze

Aftermath of missile attack in Russia's Kursk
1/7
Ključne riječi

Komentara 7

KA
kalafat123
14:41 16.08.2024.

"Mirovinski pregovori" ?! Nikakvo čudo kada je riječ o "hrvatskoj" izvještajnoj "novinskoj" agenciji.

PA
PatMat
15:14 16.08.2024.

Da granice Ukrajine je priznala Rusija pod predsjednikom Borisom Yeltsinom - demokratski izabranim predsjednikom. Rusija i Ukrajina moraju konačno priznati greške i započeti proces pomirenja i suživota.

DU
Deleted user
15:11 16.08.2024.

Dobit cete postenu kapitulaciju:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije