ODMAH UDALJEN

Napuhao 0,42: Sjeo u autobus, planirao voziti djecu na višednevni izlet

autobus
Pixabay
02.09.2024.
u 15:58

Međugradski prijevoznik je u skladu s dogovorom škole i turističke agencije angažirao drugog profesionalnog vozača koji prilikom alkotestiranja nije bio pod utjecajem alkohola

U ponedjeljak ujutro je u Rijeci profesionalni vozač autobusa zatečen s 0,42 promila alkohola u krvi, neposredno prije nego je trebao krenuti s učenicima osnovne škole na višednevni izlet, javila je primorsko-goranska policija. U 6.45 sati su u četvrti Srdoči policijski službenici pregledali autobus i svu priloženu dokumentaciju te alkotestirali 42-godišnjeg vozača međugradskog prijevoznika prije polaska učenika i djelatnika škole na izlet. 

Vozač autobusa je odmah udaljen iz autobusa i kažnjen. U prekršajnom postupku je protiv profesionalnog vozača, za kojeg sukladno zakonskim odredbama nema tolerancije alkohola u organizmu do 0,50 promila, podnijet prekršajni nalog te mu je izrečena novčana kazna.

Međugradski prijevoznik je u skladu s dogovorom škole i turističke agencije angažirao drugog profesionalnog vozača koji prilikom alkotestiranja nije bio pod utjecajem alkohola pa su učenici i djelatnici škole mogli otputovati na planirani izlet, izvijestila je policija.

FOTOGALERIJA Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

autobus
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije