Svemir

NASA snimila golemu i zastrašujuću erupciju na Suncu

Erupcija na Suncu
NASA
01.03.2011.
u 11:58

Na sreću, erupcija nije bila okrenuta prema Zemlji, tako da nije mogla uzrokovati kvarove na satelitima, u radijskoj komunikaciji ili na sustavima opskrbe električnom energijom

NASA-ina promatračnica Solar Dynamics Observatory snimila je golemu erupciju na Suncu koju su znanstvenici nazvali "prominenca monstrum".

Eksplozija se dogodila 24. veljače, a u filmu je prikazana ubrzano – po jedna snimka napravljena je svake 24 sekunde – a u stvarnosti je trajala 90 minuta. Luk prominence toliko je velik da bi ispod njega komotno stala cijela Zemlja.

To ipak nije najveća erupcija koja je zabilježena na Suncu. Osim toga, na sreću, nije bila okrenuta prema Zemlji, tako da nije mogla uzrokovati kvarove na satelitima, u radijskoj komunikaciji ili na sustavima opskrbe električnom energijom.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
12:30 01.03.2011.

Nostradamus,Maya kalendar....blizi se,blizi a mi se zayebavamo sa minornim Balkanskim problemcicima....

DU
Deleted user
12:41 01.03.2011.

To bi bilo strašno, da nam političari ne mogu poslati svoju poruku, kada bi nestalo struje. A ovu moju slobodno ignorirate, kao što bi trebali ignorirati političare, pa bi vam bilo bolje.

UK
Ugo Kajvez
12:43 01.03.2011.

01.03.2011. u 12:30h miha . Miha, ... ajde umij se u hladnoj vodi da dođeš k sebi .......... . možda ćemo imati predstavu polarne svijetlost ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije