Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANA UVOZA RUSKE NAFTE

Naslovnice srpskih medija jutros: 'Hrvatska objavila rat Srbiji'; Stavili i ilustraciju ustaše koji kolje četnika

Foto: Telegraf/Alo!/Informer
1/6
07.10.2022.
u 08:28

jučer su tijekom prvog dana summita u Pragu od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića stizale uvredljive izjave na račun Hrvatske, navodeći kako ''Hrvatska radila ono što radi od '41.''

Dan nakon odluke EU prema kojima Srbija u osmom paketu sankcija neće imati pravo na uvoz ruske nafte preko Hrvatske tenzije u susjednoj zemlji još uvijek ne jenjavaju.

Podsjetimo, jučer su tijekom prvog dana summita u Pragu od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića stizale uvredljive izjave na račun Hrvatske, navodeći kako ''Hrvatska radila ono što radi od '41.''. 

Tako je jutros većina srbijanskih novina u prvi plan stavilo upravo situaciju oko uvoza nafte, većinom napadajući Hrvatsku, a tabloid Alo! na naslovnu je stranu stavio i ilustraciju ustaše kako kolje četnika

''Vučić razvalio Hrvate'', ''Plenković se pravi blesav: 'Ja sam očigledno glavni ustaša u Srbiji''', ''Vučić najavio pristojan, ali dalekosežan odgovor'', ''Sankcije na gorivo koštat će nas desetke milijuna eura'', pisalo je na naslovnici zajedno s fotografijama Plenkovića i Vučića. 

Foto: ALO!

 

Srpski Kurir nazvao je situaciju ''nemoćnom'' te da ''EU, nažalost, nema snage spriječiti hrvatsku sabotažu''. Osim toga, obratili su se  i hrvatskom premijeru:

''Plenkoviću, koga briga da li si najveći ustaša?! Dokazao si da te isključivo vodi želja da naneseš štetu hrvatskom narodu!'', navode.

Foto: Kurir.rs

Informer je također na naslovnicu stavio situaciju oko sankcija navodeći kako je u tijeku ''žestoki pritisak na Beograd''.

''Prljavi rat EU protiv Srbije: Na zahtjev Hrvata Srbiji jučer zabranjen uvoz ruske nafte. Zabrana ipak odgođena zbog protesta našeg predsjednika'', navodi se te spominju jučerašnju Vučićevu izjavu na summitu.

Foto: Informer

''Hrvati objavili rat Srbiji!'', navodi se pak u srpskom Telegrafu uz dodatak ''EU stali na njihovu stranu''. 

 

Foto: Telegraf

 

Jedan od rijetkih medija koji se nije poveo ovom retorikom bile su novine Danas, koje su napisale kako ''sankcije Beogradu uvodi EU, a ne Zagreb''. Osim toga naveli su i izjave Vučića, Brnabić te Radosavljevića, no ni u jednom trenutku se ne spominje Hrvatska u negativnom kontekstu.

''Tvrdnje da je Hrvatska predložila zabranu uvoza ruske nafte u Srbiju su netočne'', napisali su.

 

Foto: danas.rs

Ključne riječi

Komentara 61

ŽU
ŽutiMrav
08:32 07.10.2022.

Srbi dugo nisu ratovali i počinje ih loviti klaustrofobija.Neće još dugo mir trpjeti jer u miru nema pljačke i mitova .

LL
lijepa_li si
08:47 07.10.2022.

srbi godinama lažu sami sebe, srbi lažu svojim susjedima, svijetu! očito je, srbi su lažovi!

TA
Tarantula
08:48 07.10.2022.

Naime govovo sam uvjeren da je ovo skretanje pozornosti zbog gubitka Kosova, pa se traži novi krivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije