Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARI VJETRA DO 100 KM/H

Nastavljaju se pljuskovi, grmljavina i jaka bura: Nestabilno i idućih dana, upaljen meteoalarm

Zagreb: Pogled na vizuru grada
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
08.05.2024.
u 09:28

U cijeloj su Hrvatskom ove srijede na snazi meteoalarmi – u većini Hrvatske žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena u unutrašnjosti te jakog vjetra na obali, dok je na području Velebitskog kanala istaknut narančasti meteoalarm zbog bure s udarima do 100 km/h

Promjenljivo oblačno, na Jadranu uz dulja sunčana razdoblja, najavio je u prognozi za srijedu Državni hidrometeorološki zavod. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su vrlo vjerojatni i pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito popodne u unutrašnjosti. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu sjeverozapadni i bura, navečer na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Do sredine dana na jugu zemlje još jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23 °C.

Cijelom Hrvatskom ove su srijede ''prošarani'' Meteoalarmi - u većini Hrvatske na snazi je žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena u unutrašnjosti te jakog vjetra na obali, dok je na području Velebitskog kanala na snazi narančasti Meteoalarm zbog bure s udarima do 100 km/h. Upozorenja na snazi nisu tek u splitskoj i dubrovačkog regiji te u Lici i Gorskom kotaru. 

Foto: DHMZ

Nestabilno vrijeme očekuje se i u četvrtak, najavio je DHMZ. Uz više oblaka uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice kiša, a na jugu i istoku zemlje možemo očekivati poneki pljusak praćen grmljavinom. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita lokalno olujna uz moguće orkanske udare pa će biti upaljen najviši stupanj upozorenja, a temperature će biti slične današnjima.

Unatoč vjetru i kiši, zasad nema većih poremećaja u prometu, a HAK je izvijestio kako do 9 sati nije bilo prekida u trajektnim i katamaranskim linijama. Što možemo očekivati do kraja tjedna, prognozirala je Tomislava Hojsak za HRT.

POVEZANI ČLANCI:

– Idućih dana na kopnu sunčanije, no ne i posve stabilno. Poneki pljusak moguć je u unutrašnjosti Dalmacije, u četvrtak i u gorskim predjelima te na istoku. Slab do umjeren sjeveroistočni vjetar prestat će puhati u subotu, pa će jutro biti malo svježije. Na Jadranu djelomice sunčano, pa i sunčanije, a samo na dijelu Dalmacije i nestabilno. Umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, postupno će slabjeti i u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak – najavila je.

>> VIDEO Na poljima oko Virovitice u tijeku je žetva 'bijelog zlata', naše najzastupljenije ljekovite biljke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije