"Tako slične, tako različite, tako europske."

Natječaj u pisanju eseja na temu proširenja EU-a je otvoren!

Europska komisija
PR FOTO
06.11.2014.
u 10:36

Europska komisija upravo je pokrenula natječaj u pisanju eseja naslovljen "Tako slične. Tako različite. Tako europske.". Mladi iz cijele Europe pozvani su da u eseju od maksimalno 1000 riječi podijele svoja stajališta odgovorom na jedno ili oba pitanja, vezana uz proširenje Europske unije:

  • Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji?

  • Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima budućnosti?

Naša politika proširenja temelj je europskog mirovnog projekta. Pomažući našim prijateljima da uvide vlastite europske težnje, stvaramo zajedničku stabilnost i blagostanje diljem Unije. Uvjeren sam da će ovaj natječaj u pisanju uploditi uzbudljivim i kretivnim radovima te nadahnuti novu generaciju mladih Europljana koji će suradnjom u budućnosti izgraditi naš zajednički dom”, izjavio je europski povjerenik za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

Natječaj u pisanju eseja traje do 27. veljače 2015. (u podne, CET) i u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi između 18 i 25 godina koji su građani neke od 28 članica EU-a.

Po svakoj će državi nacionalni žiriji odabrati po jednog pobjednika, koji će biti pozvani na trodnevni studijski posjet Bruxellesu. Uz to, njihove će pobjedničke uratke objaviti Europska komisija te će isti biti ponuđeni za objavu vodećim europskim medijima.

Da biste saznali više o natječaju u pisanju eseja i o tome kako sudjelovati, posjetite web-stranicu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije