Koprivnica

Navijačima Podravke se nije smio oduzeti transparent 'Uprava, odlazi'

'03.05.2013., Sportska dvorana gimnazije Fran Galovic, Koprivnica - Posljednje kolo Hrvatske rukometne lige, utakmica izmedju RK Podravka Vegete i RK Zeline koju su domace igracice uvjerljivo dobile i
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.10.2013.
u 14:00

Transparent su na Podravkinoj utakmici Lige prvakinja oduzeli redari, ali propust policajaca je da to nisu na vrijeme spriječili

Policija je priznala pogrešku, navijačima Podravke na subotnjoj utakmici Lige prvakinja sa španjolskom Bera Berom nezakonito je na ulazu u dvoranu oduzet transparent s natpisom \"Uprava, odlazi\".

- Redarska služba od navijača domaćeg kluba bez znanja policije oduzela je transparent, kazao je jučer glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek.

Utvrđuje se odgovornost

Dodao je da je analizom utvrđen propust policijskih službenika, koji su sudjelovali u osiguranju utakmice, zato što nije dana uputa redarskoj službi da vrati sporni transparent navijačima.

- Nisu postojali zakonski uvjeti za njegovo oduzimanje - naglasio je on.

Drugim riječima, redari i policija nisu djelovali koordinirano i zbog toga u koprivničkoj policiji utvrđuju odgovornost svojih službenika koji su sudjelovali u provedbi osiguranja.

Sporni transparent u zadnjih nekoliko mjeseci već je više puta bio u dvorani na utakmicama Podravke, ali do subote nikome nije smetao. Što se promijenilo i zašto je transparent odjednom postao nekome \"trn u oku\" i dalje ostaje nepoznanica.

Šutnja (ni)je zlato

Na utakmicama Podravke redarsku službu vrši Zaštita Jurenec. Unatoč našim brojnim pokušajima telefonom i poslanim službenim upitom još prije tri dana, odgovor na pitanje zašto navijačima nisu dozvolili unošenje transparenta u dvoranu nismo dobili. Iz kluba su priopćili da su oni kao organizator dužni samo prijaviti javno okupljanje, odrediti redarsku službu i postupiti po prosudbi policije.

Zbog zabrane transparenta, pripadnici navijačke skupine Kronikus subotnju utakmicu pratili su u tihom bojkotu. Smetalo im je što nisu dobili nikakvo objašnjenje na to što im se u demokratskoj državi zabranjuje mišljenje. Odgovore je pokušao dobiti i akreditirani novinar Glasa Podravine Vedran Tkalec.

- Od mjerodavnih osoba tražio sam odgovor na pitanje što je sporno u toj poruci, koji točno članak zakona brani njezino unošenje u dvoranu i tko je donio takvu odluku. Odgovore nisam dobio, već sam grubim i neprimjerenim rječnikom onih koji bi trebali brinuti o redu i miru naprosto udaljen - rekao je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije