U jednom steakhouseu u Aaachenu dobavljaču mesa nakon isporuke nisu platili račun od 400 eura koji su mu već dulje vrijeme bili dužni. Bijesnog mesara nije bilo briga za probleme s protokom gotovine koji su zadesili taj "šnicleraj" i, nakon žestoke svađe u kuhinji, odlučio je pokupiti sve isporučeno meso koje nije plaćeno.
Prvo je pokupio sve odreske iz zamrzivača, pa iz hladnjaka, pa je onda pokupio i sve meso iz kuhinje koje je bilo u marinadi ili već bačeno na roštilj, a kako ni to nije bilo dovoljno, krenuo je u blagovaonicu i pokupio meso s tanjura koje je već bilo servirano gostima.
Kad je pozvana policija, organi reda mogli su samo ustvrditi da nije prekršen zakon. Dvadesetak gostiju u restoranu ostalo je bez večere, restoran je ostao bez zarade, konobari bez napojnice, a što je mesar učinio s mesom "malo rabljenim ali još u dobrom stanju", ne želimo ni zamisliti.
U svakom slučaju, dok ne prođe ekonomska kriza, preporučujemo vam da, ako vas put nanese u Aachen, naručite ribu. I nadate se, naravno, da su ribari manje agresivni od mesara.
Mislim da bi kod nas trebalo bit agresivan već na 40 eura.Za otimačinu treba biti nulta stopa tolerancije pa bilo reda odozdola pa do gore.