'provjera točnosti'

Neobična stavka u priopćenju DORH-a: Policija mora istražiti neslužbene navode da je u Banožićevoj krvi ipak bilo alkohola

Zagreb: Mario Banožić dao je izjavu medije
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
14.11.2023.
u 17:37

Prema navodima bolničkih i policijskih izvora, u prvom uzorku krvi zabilježena određena količina alkohola  0,21 promila, objavio je portal Telegram.

Državno odvjetništvo u utorak poslijepodne obavijestilo je javnost da "uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima" kod bivšeg ministra obrane, Marija Banožića u trenutku prometne nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola. Međutim, potrebno je napomenuti da na kraju priopćenja DORH-a stoji napomena koja se rijetko viđa i nije uobičajena za priopćenja DORH-a.

"Povodom informacija objavljenih u medijima vezano za radnje provedene u bolnici i od drugih osoba, naložit će nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida radi provjere njihove točnosti", stoji u napomeni. Naime, Državno odvjetništvo naložilo je policiji da istraži neslužbene navode da je u prvom uzorku krvi bivšeg ministra ipak bilo alkohola. 

GALERIJA: Mario Banožić sudjelovao u nesreći: Jedna osoba smrtno stradala, ministar teško ozlijeđen

Zagreb: Mario Banožić dao je izjavu medije
1/15

Prema navodima bolničkih i policijskih izvora, u prvom uzorku krvi zabilježena određena količina alkohola  0,21 promila, objavio je portal Telegram. Također, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru još nije zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske zbog, kako je objavljeno: "sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu".

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Uzorci krvi i urina stižu u Zagreb na analizu, Olujić: 'Banožićeva kazna ovisi o nizu faktora'

Komentara 29

ZI
zinegoid
18:32 14.11.2023.

mislim da je dovoljno žvakanja ove teme. ionako je postupanje zagađeno na svim razinama, tako da je više nebitno tko, što kaže. ovome ostaje da snosi posljedice svog čina, za koje mislim da i neće biti realne..... cijeli mehanizam je na njegovoj strani, dok obitelji pokojnika ostaje da tuguje u tišini....

ZP
Zabranjen pristup
21:46 14.11.2023.

Da su htjeli istrazivati odmah bi vadili krv a ne nakon nekoliko dana

Avatar Hazl113
Hazl113
17:42 14.11.2023.

Svi znamo da će imat 0,00 jer tako mora biti. ADZ je ADZ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije