Napokon

Nepravda će biti ispravljena – 204. brigadi uručit će se odličja

brigada
16.11.2010.
u 16:00

Zasad imamo usmeni dogovor s predsjednikom koji nam je obećao da će iskoristiti svoj utjecaj i ovlasti da barem donekle pokuša ispraviti nepravdu prema 204. brigadi i njenim pripadnicima – rekao je Ivan Kovačić

Predstavnici braniteljskih udruga postigli su načelni dogovor s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem da se sljedeće godine, na svečanosti na kojoj će biti obilježeno 20 godina od osnivanja 204. vukovarske brigade, zaslužnim braniteljima i zapovjednicima brigade dodijele i odgovarajuća odličja.

– Zasad imamo usmeni dogovor s predsjednikom koji nam je obećao da će iskoristiti svoj utjecaj i ovlasti da barem donekle pokuša ispraviti nepravdu prema 204. brigadi i njenim pripadnicima – rekao je Ivan Kovačić, predsjednik Hrvatske udruge branitelja Domovinskoga rata Vukovar ‘91., koji se već godinama bori za potpunu rehabilitaciju te legendarne brigade. Kovačić podsjeća da borba za priznavanje statusa 204. brigade traje već godinama te da im je, nakon ishođenog i službenog priznanja, cilj pripadnike i odgovarajuće odlikovati. Poslije niza prepreka i raznih igara konačni preokret dogodio se kada su vukovarski branitelji zaprijetili da više neće sudjelovati ni u kakvim protokolima i kada nisu dopustili državnom tajniku Zoranu Komaru da zajedno s njima položi vijenac. Dotad vukovarska brigada, unatoč svim zaslugama i brojnim poginulima i ranjenima, kao da nije postojala, a njeni pripadnici često su se ironično nazivali gerilcima.

– Najveći je razlog takvome odnosu prema brigadi i nama politika. Zbog svega toga 204. brigada, iako je dala najveći doprinos obrani Hrvatske, nema ni jednoga generala iako su generalski i drugi činovi dijeljeni šakom i kapom. Tada većine nas nije bilo u tome krugu – istaknuo je Kovačić.

Ključne riječi

Komentara 1

ŽI
žico
02:52 17.11.2010.

ma ko je Kovačić i fred matić da odlučuju o braniteljima Vukovara !!!!!!!!! Bolesnici obadva koja hoće generalske činove !!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije