U SJEVERNOJ KAROLINI

Gosti 'nabili' golemi račun za struju: Iznajmljivačica pregledala kamere kako bi otkrila razlog

FILE PHOTO: A look at a U.S. crypto mine
ALAN FREED/REUTERS
19.08.2024.
u 12:32

Odlučila je kontaktirati goste i zatražiti plaćanje računa, što su oni prvotno odbili, no predomislili su se nakon što je Class kontaktirala Airbnb i poslala im račune za struju uz objašnjenje

Turistička sezona za neke predstavlja najbitnije vrijeme u godini. Iznajmljivanje apartmana vrlo često može popuniti godišnji budžet, ali isto tako, može izazvati i veliki stres. Nepoznati gosti koji dolaze u apartmane predstavljaju svojevrsnu lutriju za vlasnike, jer nikad ne znaju što ih čeka nakon što rezervacija završi. Mogli bi uništiti namještaj, ostaviti golemi nered ili pokvariti kućanske uređaje, ali malo tko bi očekivao da će se dogoditi ono što se dogodilo Ashley Class.

Class u Sjevernoj Karolini iznajmljuje kuću za više osoba, a gosti koji su tamo proveli tri tjedna iza sebe su ostavili sređenu i čistu kuću – gosti iz snova, rekli bi na prvu. No, na kraju mjeseca stigao je račun za struju od čak 1500 dolara, prenosi portal Tech Spot.

Isprva joj nije bilo jasno kako je netko uspio potrošiti toliko struje, pa je išla pregledati nadzorne kamere. Na nadzornim kamerama vidjelo se kako su gosti ugradili punjač za električna vozila, a osim toga u kuću su unijeli i barem deset računala uz pomoć kojih su rudarili kriptovalute. Na kraju je doznala kako je gostima jeftinije unajmiti tuđu kuću nego rudariti kriptovalute iz vlastite.

@built.with.class Weird airbnb rules #airbnb #airbnbsuperhost #airbnbhost #crypto #electricvehicle #airbnbtips ♬ original sound - Ashley | Lifestyle | Mama

VEZANI ČLANCI:

Odlučila je kontaktirati goste i zatražiti plaćanje računa, što su oni prvotno odbili, no predomislili su se nakon što je Class kontaktirala Airbnb i poslala im račune za struju uz objašnjenje. Nakon ovog neobičnog iskustva, Ashley je uvela i novo pravilo za buduće goste – nema rudarenja kriptovaluta. No izgleda da Ashley nije jedina kojoj se to dogodilo jer ispod njene TikTok objave javio se pozamašan broj ljudi koji su imali slična iskustva. 

Na portalu Tech Spot naveli su kako se slična stvar dogodila već jednim iznajmljivačima, a oni su dobili upozorenje od energetske kompanije da im je naglo porasla potrošnja električne energije, nakon čega se ispostavilo da su i ti gosti "rudarili" po kući. Gosti su izbačeni, a račun se mogao popeti do čak 6000 dolara, prema kompaniji.

Rudarenje kriptovaluta zahtijeva ogromnu količinu električne energije, pa tako 137 poznatih operacija troši čak 2,3 posto ukupne potrošnje struje u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

GALERIJA Trump, Bieber, Gates, Sinatra: Možete li prepoznati sve zvijezde koje su se našle s 'one strane zakona'?

FILE PHOTO: A look at a U.S. crypto mine
1/15

Komentara 6

KI
kingtom
00:57 20.08.2024.

Govorim od početka da kripto valute zagrijavaju planet. Onaj tko je to smislio treba u zatvor jer direktno utjeće na zagađanje planeta. Sve ih treba ukinuti dekretom preko noći.

MO
modovisisajteMaraschino
13:25 19.08.2024.

Na Balkanu odu u apartmane kuhati zimnicu 😂

JO
jožica
16:57 19.08.2024.

Dakle "rudarenje" je ekološki prihvatljivo, ali krave nisu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije