Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Nevrijeme je jučer poharalo Hrvatsku, evo kakvo nas vrijeme danas čeka

Foto: Damir Matthaus
1/4
Autori: Vecernji.hr , Hina
02.07.2024.
u 07:00

Najviša temperatura zraka između 23 i 28°C, u gorju niža.

Jako nevrijeme pogodilo je jučer Hrvatsku te je donijelo obilnu kišu, olujni vjetar i tuču. Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je jučer kako je nastala velika materijalna šteta na području Vukovarsko-srijemske županije. Nevrijeme je najviše pogodilo područja općine Bošnjaci te gradova Županje i Vinkovaca, a tuča je oštetila kuće i automobile.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom zahvatilo je oko 18:30 i zapadni dio Brodsko-posavske županije, gdje je Županijski centar 112 zaprimio 60-ak poziva građana o padovima stabala, oštećenjima krovova, električnih vodova i automobila. Na području Zagreba i Zagrebačke županije nevrijeme je rušilo drveće te su bile poplavljene prometnice, podrumi i garaže, a došlo je i do oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici.

U prvom dijelu dana očekuje nas umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku zemlje te u Dalmaciji, gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne sa sjeverozapada postupno smanjenje naoblake, no i dalje lokalno pljuskovi, osobito na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima te sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 23 i 28°C, u gorju niža. Narančasti meteoalarm oglašen je za regije Velebitski kanal, Split i Dubrovnik i to zbog jakog vjetra i mogućeg grmljavinskog nevremena.

VEZANI ČLANCI

Danas bi ipak trebalo biti mirnije vrijeme, no DHMZ izdao je nekoliko upozorenja za dio Hrvatske, a za dubrovačku regiju moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme.

Foto: DHMZ

Sutra će biti promjenjivo oblačno, samo rijetko u unutrašnjosti može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Češća i dulja sunčana razdoblja očekuju se u Dalmaciji. Vjetar slab, mjestimice i umjeren sjeveroistočni, na istoku zemlje sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, pod Velebitom na udare i olujna, poslijepodne će oslabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, na Jadranu od 18 do 22°C. Najviša dnevna između 24 i 29°C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

1/40

Komentara 4

TM
trade_mark
09:31 02.07.2024.

ne brinite ništa, dragi ljudi. pomoći će vlada, pomoći će hadeze. evo vidite kako su banovinu lijepo i brzo obnovili!

PV
prcko.vita
07:32 02.07.2024.

Gledam malo rast cijena. Među ostalim, evo, osiguranja imovine, kako dižu cijene pa to nije normalno. Onda se sjetiš koliko je kod nas, robova, minimalna plaća, pa se misliš, kako, odakle, s čime, nema šanse. I kako nije stid i sramota te debele političare i znaju da narod zna da samo susjedi Slovenci, ne treba dalje ići, kod njih je minimalac 1600 brutto, ali ništa, šute, i čude se da nestajemo. Da narod Hrvatski nestaje. Koja tuga i žalost.

Avatar GF1
GF1
09:54 02.07.2024.

Opet se amerikanci igrali vremena. Pogledajte te oblake, to nije prirodna oluja. A najlakše je na Slavoniju, ona nikome nije zanimljiva. Ne daj se hrvatski narode !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije