Nima Splita do Splita: Najtopliji prosinac u povijesti mjerenja

Splitska riva
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
03.01.2014.
u 11:38

Sa srednjom mjesečnom temperaturom od 11,1 Celzijevih stupnjeva prosinac je u Splitu bio najtopliji od početka službenih meteoroloških mjerenja, a 2013. peta najtoplija godina do sada.

Ljubitelji picigina, koji su i u novu godinu ušli na plaži, dobili su i službenu potvrdu da je u Splitu vrijeme sve samo ne hladno, prosinačko... Sa srednjom mjesečnom temperaturom od 11,1°C, Split je zabilježio najtopliji mjesec prosinac od početka službenih meteoroloških mjerenja, odnosno vrijednost je izjednačena s prosincem 1985. godine, otkriva Crometeo.

Ovogodišnji prosinac tako je bio za 2,2°C topliji od srednje vrijednosti za razdoblje od 1961. do 1990. te 2,0°C topliji od mjesečnog prosjeka za razdoblja od 1991. do 2012.

Najtopliji dan u Splitu bio je prošli Božić, a najhladnije je bilo 7. prosinca. Najviša izmjerena vrijednost temperature zraka iznosila je 15,5°C (16. prosinca), a najniža tek 5,5°C (8. prosinca). Spomenuta minimalna temperatura druga je najviša u povijesti službenih mjerenja, viša je bila samo 1985. (5,9°C).

U prosincu je palo 61,7 mm oborina, što predstavlja 62 posto od višegodišnjeg prosjeka za mjesec studeni. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Gdje je nestala snježna zima i hoće li stići?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije