POLITIKA

Nitko se ne može vaditi da nije znao što se događa u Parkovima

hns
Izak Vrtarić / VLM
10.01.2011.
u 11:48

Varaždinski haenesovci prozvali gradonačelnika i Nadzorni odbor gradskog komunalca

– Očekujemo potporu SDP-a kako bi se sazvala sjednica Gradskoga vijeća Varaždina, na kojoj će, pod broj jedan, biti izvješće o poslovanju Parkova. A drugo, želimo da se izmjeni statut Gradskoga vijeća. Trgovačka društva u kojima grad Varaždin ima udjela u temeljnom kapitalu, moraju podnositi izvješće Vijeću jednom godišnje, kako se ne bi ponavljale ovakve stvari – izjavio je Goran Habuš, predsjednik varaždinskog HNS-a, na presici održanoj u ponedjeljak.

– Gotovo da nije bilo sjednice Vijeća da nismo upozoravali na povlašteni položaj Parkova te odnos direktora Miljenka Ptičeka s gradonačelnikom Ivanom Čehokom. Ovo što se događa daje nam za pravo. Recimo, Park mladih prije nekoliko je godina uređen za 4,5 milijuna kuna te je barem duplo preplaćen. Isto je bilo i sa šumom Jelačićkom. Situacija se može preslikati i na Aquacity, gdje je Ptiček također bio direktor – kažu Habuš i njegova zamjenica Natalija Martinčević.

Nitko danas ne može reći da nije znao što se događa, dodaju, te tvrde da su neprimjerene izjave gradonačelnika, njegovog zamjenika Zlatka Horvata te predsjednice Nadzornog odbora Parkova Darinke Hajduk Vučić.

– I Nadzorni odbor odigrao je komediju. Prvo da neće smijeniti Ptičeka, pa su ga potom postavili u marketing i tek onda smijenili. Htjeli su ga izvući iz pritvora – kaže Habuš.

Natalija Martinčević dodaje da se nada da će na red doći i slučaj Mercator, to jest sporna zamjena zemljišta između grada i Parkova.

– Nije u Varaždinu riječ samo o Parkovima, bit će još svega – dodaje drugi Habušev zamjenik Vlado Vlašić, koji upozorava da će gradski račun biti blokiran, zbog previsoke otkupne cijene za zemljište za stanogradnju POS-a u Ulici Vilka Novaka.

 

Komentara 7

PI
prava istina
15:31 10.01.2011.

Interesantno kako je na Feedreader-u nestao članak?! No, kako ima svega tako će i pomalo čupavcev izlet recimo u Veneciju isplitati, na čiji račun?! Itd.

PI
prava istina
13:09 10.01.2011.

Pa naravno da su znali i ne samo to nego su i dio toga. Još uvijek naš čupavac drži sve u svojim rukama ali neće dugo. Ako krene on onda će sve dalje ko kula od karata. Kad krene Termoplin, Varkom, Crtorad (zajedno sa suvlasnikom komunalcem)...i da ne nabrajamo, prepoznati će se sami, svi čupavi poltroni koje je postavio a nemaju blage veze sa poslovima koje vode. Tako reće jedan poglavar za jedan slučaj di je direktorčić malo pretjerao \"nismo te postavili da odlučuješ nego da slušaš\"

BO
boki01
00:41 12.01.2011.

Ljudiiii,dajte da se stane i CRTORADU na kraj...ovo više nije normalno kako nas pljačkaju polako i tiho!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije