uključio autopilot

Njemačka policija 15-ak minuta pokušavala zaustaviti Teslu, vozač je spavao

FILE PHOTO: The interior of a Tesla Model S is shown in autopilot mode in San Francisco
Foto: ALEXANDRIA SAGE/REUTERS
1/4
03.01.2023.
u 08:08

Policija je izvijestila da su službenici pronašli "uteg za volan", uređaj koji se koristi za oponašanje težine ruku na volanu, a koji je bio u prostoru za noge vozila

Prometni službenici u Bavarskoj pokušavali su zaustavili vozilo zbog prometne provjere, no ono nije stalo 15-ak minuta, unatoč opetovanim znakovima policije. Riječ je o automobilu Tesla, a incident se dogodio na A70 u blizini bavarskog grada Bamberga.

Kako je priopćila bavarska policija, otkriveno je da je "vozač Tesle bio zavaljen na sjedalu zatvorenih očiju i ruku pomaknutih s upravljača". To je, ističu, pojačalo sumnju da je prepustio komande autopilotu na automobilu i zaspao, navodi Sky News

Vozilo se kretalo brzinom od 110 kilometara na sat. Nakon petnaestak minuta, muškarac, 45-godišnjak, se napokon probudio i slijedio upute policije. 

Policija je, također, izvijestila da su službenici pronašli "uteg za volan", uređaj koji se koristi za oponašanje težine ruku na volanu, a koji je bio u prostoru za noge vozila. Zbog kaznenog djela ugrožavanja prometa na cestama, pokrenuta je istraga. Muškarac je bio prisiljen predati vozačku dozvolu dok se ne pojavi na sudu.

Vozači osobnih automobila u Njemačkoj zakonski ne mogu koristiti značajke potpuno autonomne vožnje i moraju stalno imati kontrolu nad svojim vozilima.

 

Ključne riječi

Komentara 7

KR
Krunić
12:13 03.01.2023.

Eh da je nama u zagrebu dostupan tesla jeftino a ne da preko pickjobs strancie moramo naci 2 posla za otplatit je.....u 20 godina tek... A i da dobijemo ih jeftino svi u zgu bi spavali ujutro na putu doo posla u tesli HAHAHA dajem ruku u vatru

GI
gira
13:07 03.01.2023.

morbidna reklama.

GA
galico
09:46 03.01.2023.

Plaćeni oglas...Gerila marketing.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije