na listi oko 70 zemalja

Njemačka stavila Hrvatsku na listu visokorizičnih zemalja, evo koja pravila vrijede

Coronavirus - border controls
Foto: Matthias Balk/dpa /DPA/PIXSELL
1/3
24.10.2021.
u 11:54

Osobe koje nisu preboljele covid-19 ili se potpuno cijepile, po povratku u Njemačku moraju biti 10 dana u karanteni

Njemačka je u nedjelju uvrstila Hrvatsku i Bugarsku na popis visokorizičnih područja pa će osobe koje se nisu cijepile ili preboljele covid-19 po povratku iz tih zemalja morati provesti najmanje pet dana u karanteni.

Još tri članice EU-a Rumunjska, Litva i Slovenija već se nalaze na popisu njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) za kontrolu bolesti. 

U Europi raste broj slučajeva i hospitalizacija - ponegdje zapanjujuće visokih, ovisno o zemlji, a dolazi sve hladnije vrijeme i u nekim područjima je zastoj u cijepljenju. 

Njemačka je oko 70 zemalja proglasila visokorizičnima. Osobe koje nisu preboljele covid-19 ili se potpuno cijepile, po povratku u Njemačku moraju biti 10 dana u karanteni. Taj period se može skratiti ako osoba bude negativna na testu nakon pet dana. 

Uz Hrvatsku i Bugarsku, u nedjelju su na popis dodani Kamerun, Singapur i Kongo. Kenija, Kosovo, Irak i Honduras su uklonjeni s popisa. 

VIDEO COVID pozitivan pobjegao s kisika u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici: Nađen mrtav kod Samobora

Ključne riječi

Komentara 31

ZB
Zoki-Bijela
15:49 24.10.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo.. Hoce li i njenu Srbiju.

DU
Deleted user
12:10 24.10.2021.

logicna odluka. nasi ljudi ionako nece imati problema. vecina Hrvata koji zive i rade gore su se cjepili.

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
14:33 24.10.2021.

Iz članka se ne može vidjeti tko snosi troškove karantene i testa? Za one koje misle da "njemačka na to nema pravo" predstrožno neka računaju na to da će sve troškove snositi sami, što je više nego ispravno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije