IZMEĐU 11 I 17 SATI

Njemački grad uveo novo pravilo: Građani mogu biti kažnjeni s do 50.000 eura ako rade jednu stvar

Hannover
Foto: Pixabay
1/2
26.06.2024.
u 09:55

Na snagu je stupila Opća uredba kojom se zabranjuje zalijevanje, a primjenjivat će podatke meteorološke postaje u zračnoj luci Hannover

Hannover, glavni grad njemačke savezne zemlje Donja Saska, zabranio je zalijevanje javnih i privatnih površina od 11 do 17 sati kada temperatura prijeđe 27 Celzijevih stupnjeva. Naime, već u idućim danima očekuje se kako će temperature biti visoke, odnosno oko 30 Celzijevih stupnjeva.

Na snagu je stupila Opća uredba kojom se zabranjuje zalijevanje, a primjenjivat će podatke meteorološke postaje u zračnoj luci Hannover. Oni koji se ne budu pridržavali Opće uredbe, mogu biti novčano kažnjeni iznosom do 50.000 eura, navodi Fenix magazin.

Stručnjaci preporučuju zalijevanje samo navečer ili ujutro. Također, postoje zabrane za punjenje bazena i pranje automobila u istom razdoblju. Međutim, ako temperatura padne ispod 27 stupnjeva prije 17 sati, ponovno je dopušteno zalijevanje.

 

GALERIJA Posljedice jake tuče u BiH i Srbiji: Led razbijao stakla na autima, trgao krovove...
Hannover
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije