Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAKON
Povratak na članak

Njemački ključ za privlačenje stranih stručnih radnika: Nudit će im 'plavu kartu' Europske unije

Njemačka želi olakšati proces doseljavanja stručne radne snage iz inozemstva. Uvode se brojne novosti, a sve s ciljem pojednostavljenja birokracije. Što konkretno planira „semafor-koalicija“? A što kažu kritičari?

Komentari 3

ZU
Zurka
07:25 24.06.2023.

Je, bas ce radnici iz Europe otici na kraj svijetau u SAD, zemlju gdje nemas niti zdravstveno niti mirovinsko, gdje su i place manje nego u Njemackoj i gdje navecer ne smijes niti na ulicu izaci da ne bi bioo opljackan ili ubijen.

VL
XA
xaron
21:17 23.06.2023.

Evo trebaju im milijuni novih radnika a Njemačka ušla u recesiju i to ne zbog nedostatka radnika, nego zbog smanjene tražnje njihovih proizvoda. Patetično.

VL
IL
ilustrator
17:54 23.06.2023.

zemlje jugoistočne eu i treceg svijeta nek" proizvode" i školuju djecu a švabija će preuzet gotov proizvod. strašno. nehumano. sebično.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.